Herkullinen härän kylmäsavumunakas

1507 näyttökertaa

Tätä munakasta kehuttiin niin paljon, että tässä on myös blogimuodossa resepti.

Tämä maukas ja lihaisa munakas on helppo tehdä, vaikket olisi mikään kokki ja valmistuu muutamassa minuutissa. Munakkaasta riittää syötävää 1-2 hengelle, mutta isoon nälkään kannattaa tehdä koko setti vain itselleen. Raaka-aineet riittävät pariin munakkaaseen hyvin.

Raaka-aineet:

  • 50g HK:n härän kylmäsavupaistia
  • 4-6 kanamunaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Emmental-juustoa
  • Tuoretta basilikaa
  • Suolaa, mausteita ja loraus öljyä

Valmistusohjeet

Pilko 50 grammaa kylmäsavupaistia pieniksi suikaleiksi sekä pilko kirsikkatomaatit muutamaan osaan. Riko 4-6 kanamunaa kulhoon ja lisää loraus öljyä joukkoon. Mausta ripauksella suolaa, valkosipulijauhetta, cajun-maustetta ja paprikaa. Sekoita kanamunat ja mausteet.

Kaada kanamunaseos kuumalle pannulle ja lisää päälle kylmäsavupaistisuikaleet, kirsikkatomaatit, muutama basilikan lehti sekä ripottele juustoa päällimmäiseksi. Anna paistua miedolla lämmöllä muutama minuutti tai kunnes kanamuna on kiinteytynyt. Tarkista välillä munakkaan pohjaa, ettei se pala kiinni. 

Nauti munakas kylmän juoman ja kahvin kera!