Miltä valmentajan kuuluu näyttää?

4771 näyttökertaa

Onko lihava valmentaja hyvä esimerkki valmennettavalleen?

Tässä jo tovin valmennushommia tehneenä olen miettinyt paljon miltä valmentajan itse kuuluisi näyttää tai suoriutua? 

Jos valmentaja treenauttaa asiakastaan kehonrakentajaksi, mutta ei itse omaa kehonrakentajan lihaksia, onko se merkki ettei valmentaja osaa hommaansa? Jos itse valitsisin valmentajaa, niin ainakin hieman kiinnittäisin huomiota valmentajan omiin meriitteihin kehonrakennuksessa ja nykyiseen olomuotoon.

Mutta siinä vaiheessa kun aletaan puhua diettaamisesta ja "normaalin" ihmisen kuntoon saattamisesta ja valmentaja itse on ylipainoinen, niin silloin voisin asiakkaana nostaa kulmia ylöspäin. 

Mitä se kertoo valmentajan asenteesta työtään kohtaan, jos ei edes itseään saa kuntoon. Onko se itseasiassa merkki välinpitämättömyydestä myös asiakkaitaan kohtaan?

Ehkä tämä on vähän kärjistettyä, mutta onhan se yhtä surkuhupaisaa mennä lääkäriin, kun vastassa istuu kakkostyypin diabeteksen riskiryhmään kuuluva hyvin ylipainoinen lääkäri, joka kertoo sinulle rasvaisen ruoan vaaroista. Tai hammaslääkäri, jolla on hirveät hampaat ja paha hengitys. Miltäpä kuulostaisi lakimies, jolla on rikosrekisteri?

OK, tämä on provosoivaa ja tiedän monen tästä suuttuvan, mutta valmentajat ja PT:t: miten teidät saisi kuntoon, ne lihakset kasvatettua, penkkituloksen ylös ja kyykkyperseen?