Tissiä + olkaa sekä kotibileiden järkkäilyä

5502 näyttökertaa

Jees! Taas mennään ja jatketaan treeniblogilla vielä kun on jotain uutta kerrottavaa. Eli nyt mennään spessuviikossa, jossa keskitytään vain tiettyihin lihaksiin. Tässä parit treenit ja muuta höpinää toki!

Sen pidemmittä puheitta, tässä alarintapäivän reenejä.

Alaviistopenkki

90kg*12
90kg*12*4

Kp alaviistopenkki

32kg*12*2
32kg*8*2

Alaviistopenkkimasiina

40kg*12
40kg*15
40kg*14
40kg*12

Sivuttain alaviistopenkkimasiina

20kg*15*3

Ristikkäistalja alaviisto

10kg*15*4

Alaviistoflaissit käsipainoilla

12,5kg * 15
12,5 kg * 13
12,5kg * 12
12,5kg * 11

Alaviistoflaissit taljassa

7,5kg * 12
7,5kg * 11
7,5 kg * 11

Yhden jalan takareisikoukistus

5kg * 20, 20, 20
Perserutistuksia GHR-laitteessa 1*8 omalla painolla

Arvio rintatreenistä: Huh huh minkälaisen päivän olen rakentanut. Tuntui siltä, ettei rintatreeni ikinä lopu, sillä niin paljon sai tehdä. Ja nyt kun kerrankin tiedän aikaisemmat sarjapainot, niin progression nimissä piti nostaa painoja. Ja kyllä se siltä tuntuikin. Erittäin hyvin meni perille ja pieni sarjapainon korotus oli todella hyvä juttu! 

Älkää vain aliarvioiko treenien kirjaamista ylös. Juuri sen takia sitä tehdään, että seuraavassa treenissä ei vahingossa oteta liian pienillä TAI suurilla painoilla. Mikäli asiat tehdään oikein, niin pitäisi olla luonnollista, että sarjapainot kasvavat seuraavaan treeniin. Kun stoppi tulee, niin sitten tietää että jotain muuta pitää muuttaa, kuin nostaa painoja. Esim. lisätä toistojen tai sarjojen määrää tai vaihtaa kokonaan liikettä.

Kokeilin myös monella treenivideolla nähtyä liikettä, jossa punnerruskoneessa ollaan sivuttain. Otti muuten helvetin hyvin alarintaan ja yleisestikin sai hyvän, suorastaan ilkeän, polteen rinnalle. Kokeilkaa!

*

Olkapää-, käsitreenit otettiin tänään ja kädet vieläkin krampissa kirjoittelen tässä.

Pystysoutu + pystypunnerrus + viparit -triplasarjat

Pystysoutu 4 x 40kg x 15
Pystypunnerrus 4 x 50kg x 15
Viparit 4 x 9kg x 15

Kohautukset levytangolla

120kg x 15 x 4

Takaolat tangolla

30kg * 15 * 4

Scot-taljassa hauiskääntö + käsipainoilla supereita

10 min putkeen sopivilla painoilla.

Pohkeita Hackissa

80kg x 15 x 2
110kg x 15 x 2

Arvio treeneistä: Triplasarjat olkapäille! Voiko parempaa tapaa olla rasittaa olkapäitä? Yhdistin kolme erilaista kulmaa olille ja vähän enempi painoa ja toimi tosi hyvin! Ja pystysoutu ensimmäisenä liikkeenä, sitten vasta pystypunnerrus, josta viparit viimeistelemään. On onneksi mukavasti tullut kontrollia tuohon vipareihin, sillä sain kuulla huonosta tekniikasta silloin kauan sitten Nyyssölä Bros -videolla. Nyt mielestäni menee paremmin perille. Kun teette tuota triplasettiä, niin koko ajan liikkeellä ja aika vähän taukoa myös triplojen välillä. Näin pysyy intensiivisenä ja pumppi säilyy.

Olankohautukset on sellainen liike, jota en ole tehnyt VUOSIIN. Joskus nuorena kollina, kun oli vahva ja komea, niin muistelisin liikutelleen jopa 180 kiloa tässä. Noh, nyt ehkä vähän enemmän järkeä, niin painot pysyivät maltillisena. Toivoisin nimittäin, että epäkkäät vähän kasvaisivat, sillä vaikka ne ovat ihan OK, niin en ole antanut niille mitään huomiota vuosiin. Lähdetään tällä tavalla rakentamaan niitä!

Takaolkia vähän Markuksen opeilla tangolla. Ei oikein iskenyt liike, ehkäpä siksi että alaselkä ei pysy kontrollissa. 

Scottitaljassa ja käsipainoilla tehty habojen tappo toimi hyvin. Tosiaan forkut kramppailee vieläkin, vaikka loppujen lopuksi ei paljon tullut rasitusta käsille. Mutta kun tekee taukoamatta 10 minuuttia jotain lihasta, niin rasitus on aivan toisenlainen, kuin useiden liikkeiden kokonaisuus taukoineen. Välillä siis tuollaista ja tämän idea onkin antaa erilaista ärsykettä haboille, jotka ehkäpä vähän laahaavat ojentajien perässä.

*

Vuoden kovimmat kotibileet

"Life-style"-bloggaaja kun olen, niin avataan vähän seuraavia sosiaalisia tapahtumia. Nimittäin tuparit on tulossa. Pienen pientä bilettä tiedossa, ehkä hieman liikaa kutsuttu vieraita, sillä reilusti yli 20 ihmistä on saapumassa paikalle. On muuten hauska huomata, että monesta eri elämänvaiheesta on tuttuja tulossa: kouluajoilta, intistä, salilta ja töistä. 

Tupareiden järkkääminen vaan käy työstä. Muutaman kauppareissun jälkeen on tarttunut matkaan kaikenlaista tavaraa, joita tarvitaan ruokien ja juomien esillepanoa varten. Yllättävää jopa miten paljon saa rahaa poltettua kemujen järjestämiseen. Onneksi viinakset tuli Virosta ystävän tuomana, joten siinä säästi melkoisen summan. 

Olen sitä mieltä, että kun tällä iällä järkkää bileitä, olisi tärkeää että vierailla on mukavaa ja juotavaa sekä syötävää riittää. Harvemmin sitä enää itse jaksaa ulos lähteä, joten kotibileisiin voi sitten panostaa, jotta kaikki viihtyy. Monesti jos kotibileistä on "kiire" ulos, niin se tarkoittaa bileiden olleen melko tylsät tai juomat on loppu kesken. Parhaimmat kotikekkerit jatkuu aamuun asti!

Viimeksi oli 30-vuotissynttärit ja muistelisin siellä olleen niin kivaa, että suurin osa vieraista viipyi vielä pitkälle yöhön paikan päällä. Tietysti nyt nokitetaan nuo bileet oikein kunnolla ja niin vähän on kaikki vieraatkin asennoituneet!

Näissä maisemissa iltaakin on kiva vietellä partsilla.

Palataan bileiden jälkimaininkeihin sitten viikonlopun jälkeen, jos elossa ollaan ;)

 

Ps, muistaako kukaan mistä tämä kuva on? ;)