Aki Mähösen haastis tulossa

5401 näyttökertaa

Melko eeppinen haastattelu purkitettiin Akin kanssa maanantaina! Tänään oli myös huoltopäivä, mutta ei niin perinteisellä tavalla!

Jos missasit penkkisaitilla julkaisun haastattelun bodyguru Aki Mähösestä, niin tsekkaa se ensin! Tämän muutama viikko sitten tehdyn haastattelun suosion myötä päätimme tehdä QA-jakson, jossa käytäisiin läpi lukijoiden kysymyksiä. Purkitimme eilen koko jakson ja voi veljet miten paljon materiaalia syntyikään.

Kevyen kaksi ja puoli tuntia tiukkaa analyysia kehonrakennuksesta, fitneksestä, ruokavaliosta, treenaamisesta, hormooneista ja muuta mukavaa! Akin videon julkaistaan näillä näkymin lauantaina aamusta, jahka tosiaan sen saan kasaan!

Kirjoittelinkin omalla Facebook-sivullani videotuotannon "tuskasta" nimenomaan editointivaiheessa. Vaikka kysymyksessä on pelkästään haastattelu, eli mitään käsikirjoitusta, näyttelyä eikä muuta ole, niin silti editoinnissa kuluu helposti kaksinkertainen määrä aikaa suhteessa materiaalin pituuteen. 

Olen sitä mieltä, että myös haastattelu pitää olla editoitu ja mietitty. Jos jokin kysymys tulee haastattelijalta huonosti ulos, niin se pitää saksia kuntoon. Turhat mongerrukset pois, tauot lyhyiksi lauseiden välillä ja tarvittaessa jopa raa'alla kädellä kokonaisia vastauksia roskiin, jos aihe tuntuu olevan irrelevantti kontekstiin nähden.

Mikäli haastateltavalta lipsahtaa jotain sopimatonta suusta tai lauseenmuodostus on takkuilevaa, niin tekijän vastuulla on tuoda haastateltava suotuisassa valossa esiin. Noh, Akin tapauksessa lauserakenteet, ulosanti ja läsnäolo ovat niin vahvaa, että lähinnä editoin omia kysymyksiäni fiksuun muotoon.

Haastatteluiden purkittaminen on "helppoa", mutta homma pitää viedä kunnialla maaliin saakka. Isojen leffojen "making offeja" seuranneet tietävät, että eeppiset tarinat rakennetaan editointihuoneessa, jossa ohjaaja ja leikkaaja(t) viettävät 5 kuukautta pääkuvausten jälkeen kellarissa ja nousevat viikkoa ennen ensi-iltaa valmiin leffan kanssa esiin - näyttäen zombeilta. Sama pätee ihan näihin kotikutoisiin fitness-videoihin, joissa kamerasta riippumatta pitäisi jaksaa editoida pätkistä olennaisin esiin, vaikka tämä vaihe onkin se tylsin ja aikaavievin.

Aihetta sivuten, Jouni Lehtonen julkaisi juuri jopa Iltalehteen asti päässeen making offin Mikan Wolverine-kuvauksista. Oma osaamiseni Premiere Pro:ssa on luokkaa 0,1 verrattuna Jounin lvl 100 guruuteen ja se kyllä näkyy lopputuloksessa. Kun yhtälöön tosiaan lisätään taiteellinen näkemys, huippulahjat kuvamanipuloinnissa ja myös efektiosaamisen, niin lopputulos näyttää tältä:

Selkä ja olkpäät kuntoon "Haran kuumilla kivillä"

Jos palataan omiin treeniaiheisiin taas, niin jo jonkin aikaa olkapäissäni on ollut pientä rasituksesta aiheutuvaa kipuilua, joka on säteilly käsiin saakka. Luultavasti voimakiertojen rajut penkit (tietysti) ovat vähän rasittaneet olkapään kalvoja ja muutenkin useasti tehdyt olkajumpat ovat saaneet olat kipuilemaan.

Perinteinen pikainen hierontakäsittely olkapäille ei silloin riitä, kun jumi on tullut pitkällä aikavälillä eikä lähde levolla ja omalla hoidolla pois. Tästä syystä piti keksiä jotain muuta ja apuun riensi Mayorsin kuumakivihieroja Hara. Kuumakivihieronta mielletään useasti rentouttavaksi, miellyttäväksi ja aisteja hiveleväksi käsittelyksi, kuin urheiluhieronnaksi.

Hara kuitenkin on haarjaantunut mm. auttamalla Artturi Kalliota ja Markus Heinästä pahojen lihasjumien kanssa ja näin ollen oppinut erittäin päteväksi lihaskalvojen avaajaksi. Kuumakivet syvälämmittävät käsiteltävän alueen, jonka jälkeen lihas ottaa vastaan huomattavasti enemmän painetta. Tähän kun yhdistetään hyvinkin spesifiset kalvojen avausvedot, niin päästään todella ongelmien ytimeen. 

2,5 tuntisen hieronnan aikana avasimme lapojen välit, epäkkäät ja olkapäät. Jos miettii, että tunnin hieronnassa käydään monesti läpi koko selkä, perse ja vähän olkapäitä, niin osaa suhteuttaa miten paljon ongelma-alue oikeasti voi vaatia työtä. 

Nyt olo on todella erilainen ja kättä nostaessa olkapää tuntuu "irronneen" tiukasta jumista, joka säteili ympäri solisluun päätä. Selkää jomottaa kyllä huolella, sillä kalvot olivat niin tiukassa, mutta "no pain, no gain" pätee hyvin tässäkin. 

Haralle voi varata aikoja tästä.

Haran kuumat kivet