Sä näytät ihan bodarilta

12908 näyttökertaa

Appelsiinit kainalossa. Salivaatteet päällä. Putkikassi olalla. Mitkä ovat nämä stereotypiat fitnessnaisista ja -miehistä ja mitä ne kertovat kantajastaan? 

Tuossa vain muutama stereotypia, joista kuulen puhuttavan aina kun viitataan bodareihin. Samaan kastiin menee voimailijat ja muut salikärpäset, jotka elävät suurimman osan elämästään salia miettien. Ja ei unohdeta niitä trikoita naisilla, jotka ovat aina päällä mentiin sitten kauppaan, salille tai kouluun.

Silmiini osui kommentti, jossa minut oli bongattu jossain siviilivaatteissa ja kommentissa luki kutakuinkin näin "Näin tuota Nyyssölä Junioria metroasemalla ja eihän se näyttänyt miltään. Perusjantteri, joka tuskin on käynyt edes salilla". 

Muutamia (lue kymmeniä) vuosia sitten olisin harmistunut tuosta kommentista, sillä perkule soikoon, jos olen tehnyt työllä ja tuskalla nämä lihakset, niin niiden pitää NÄKYÄ ja kaikkien pitää tietää, että olen kehonrakentaja. 

Mutta en enää. Nyt olen äärettömän kiitollinen tuosta lauseesta, sillä en haluaisikaan enää leimautua punttiurpoksi. 

 Tässä mun työlookki. Perussiistit vaatteet, joista ei näy lihakset läpi.

Yllä vapaa-ajan kuosia.

 

A photo posted by Jukka Nyyssölä (@jukkanyyssola) on

Tässä dieettikuntoa viime kesältä.  Eivät ne lihakset sieltä vaatteiden alta mihinkään katoa ja dieetillä näytät vielä pienemmältä vaatteet päällä. 

Pitääkö niiden lihasten sitten näkyä vaatteiden alta läpi? Onko miehisyyden mitta se miten paljon bodarilta näytät? Samaa voisi kysyä salilla käyviltä fitnesstypyiltä. Eikö se perse silti ole hyvännäköinen ilman uusimpia ja kireimpiä legginsejä, jotka korostavat strategisia paikkoja?

Ovatko itseasiassa salihousut ja legginsit tapa sanoa, että "Hei, olen salillakävijä, fitness-typy, bodari, huomaa minut!" Eikö liikunnan, urheilun ja lihasten kasvattamisen pitäisi olla terveyttä edistävä harrastus ja hyvän mielen tuoja, eikä pelkästään tulosten esittelyä muille?  

Akin videolla kysyin fitness-buumin tuomasta lieveilmiöstä, jossa kaikki haluavat päästä lavakuntoon hyvin lyhyessä ajassa. Mielestäni some-maailman intensiivisyys ja kasvanut ulkonäkökeskeinen ajattelu on korostunut nimenomaan fitness-lajeissa. Ei riitä, että itse tietää olevansa hyvä salilla tai että kehitystä on tullut, vaan sitä pitää todistella mahdollisimman monin eri tavoin kaikille. 

 

A photo posted by Anna Nyström (@annanystrom) on

Anna Nyströmillä on Instagramissa yli 1,6 miljoonaa seuraajaa. 

Kehonrakennuksen aloittaminen pelkästään sen takia, että voidaan esitellä sitä huippukuntoa muille lavalla, on väärä syy aloittaa fitness. Se johtaa siihen, että eletään fitnesstä koko ajan, joka paikassa eikä koskaan voida ottaa rennosti. Tähän lukeutuu sekin, että vapaa-ajallakin pitää kävellä salivaatteissa ja kireissä trikoissa.