Salilla käyminen EI ole kivaa!

10092 näyttökertaa

Kävin tänään keskustelua kuntosalilla käymisestä. Mistä syystä jotkut lopettavat salin niin äkisti? Koska salilla käyminen EI ole kivaa.

Joukkuelajit, mailapelit ja toiminnallinen harjoittelu taas on kaikessa suhteessa kivaa! Pelaaminen joukkueessa kasvattaa yhteishenkeä, tilanteita syntyy koko ajan, yksilötkin pääsevät loistamaan ja lopussa häviäjien kanssa paiskataan kättä ja painutaan suihkuun.

Mailapelitkin ovat oikeasti kivaa, koska siinä kilpaillaan nopeasta voitosta ja lajia voi vaihtaa milloin vain sählystä tennikseen. Toiminnallisen urheilun ystävä taas ei ole sidottu yhteen muotoon liikkua ja ennen kaikkea siitä tulee hyvä mieli!

Kuulostaako tutulta?

"Jos salin aloittaminen on helppoa, niin salilla onnistuminen taas vaatii kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä, keskittymiskykyä, kertausta ja ripauksen kunnianhimoa - kaikkea sitä mikä EI ole kivaa"

Minä aloitin kuntosalilla käymisen, koska vihasin joukkuepelejä. Oikeastaan urheilu oli yhtä kuin pakkoliikunta. Ihmisiä ei voi yrittää sovittaa samaan muottiin ja pahin virhe on kuvitella, että jokaviikkoinen kolmen tunnin sählymatsi herättäisi teini-ikäisessä nuoressa halun liikkua. 

Jos salin aloittaminen on helppoa, niin salilla onnistuminen taas vaatii kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä, keskittymiskykyä, kertausta ja ripauksen kunnianhimoa - kaikkea sitä mikä EI ole kivaa.

Kukaan ei ole taputtamassa selkääsi, vaikka treeni oli huono. Kaikki on vain sinusta kiinni, eikä tuloksia synny jos et oikeasti sitoudu. Kaikki nämä saavat sen aikaan, että sali alkaa tuntumaan monesta tylsältä, vaivalloiselta ja turhalta.

Tällainen henkilö näkee salin työnä, joka ottaa enemmän kuin antaa eikä salilla käyminen ole kivaa — mutta kuuluuko salin ollakaan kivaa?