Hellitä sitä kaasujalkaa dieetillä

12374 näyttökertaa

Ensimmäinen arkiviikko dieettiäni on nyt takana ja kymmenen edessä! Pohdin tässä blogissa vähän dieetin alkutaipaletta ja lopussa rintreeni varastettavaksi!

Dieettin alussa on yleensä melkoinen alkuhuuma päällä. Tällöin on yleensä eniten motivaatiota ja haave kovasta kunnosta kiiltää jo silmissä vaikka aerobisia on vasta kaksi takana! Uusi tarkempi ruokavalio antaa uskomattomasti energiaa, puntti kulkee ja salilta ei malttaisi olla pois. Dieettiohjelmassa lukee kolme aerobista, mutta välipäivänä tuntuu tyhmältä vain istuskella ottaen lepiä, vaan eikös tuosta voisi mennä ylimääräiselle lenkille. Ei!

Dieetille tulisi lähteä asteittain ja aerobisen määrää nostaa pikku hiljaa.

Dieetin alussa kroppa on opettelemassa uuteen rytmiin, ruokavalioon ja aineenvaihdunnan nopeutumiseen. Tällöin kaikki tapahtuu aika nopeasti. Nesteet lähtevät kiertoon ensimmäisenä, energiaboosti on melkoinen ja henkiselläkin tasolla ihminen on varmasti kuin uudesti syntynyt. Jos kuitenkin ajatellaan ihmisen kehoa ja tässä tapauksessa erityisesti urheilijaa, niin voidaan olettaa jokaisen meistä kiristyvän ilman mitään ylimääristä liikuntaa vain syömällä alle kulutuksemme. Alussa jo pelkästään kaiken ylimääräisen siistiminen ruokavaliostamme, saa rasvan palamaan pelkästään sillä.

Dieetille tulisi lähteä asteittain ja aerobisen määrää nostaa pikku hiljaa.  Aerobista on hyvä tehdä heti dieetin alusta lähtien (kuten Vilho Ahola totesi hyvän kunnon olevan perusta kehittymiselle), mutta liikaa sitä ei kannata tehdä. Helpoin tämä on ymmärtää vaikka pitkän matkan juoksijaa ajatellen. Jos hän painaa heti kisan alussa älyttömän spurtin ja pistää 50% enemmän vauhtia juoksuun kuin muut, niin toki hän on lähempänä maalia! Kun kisaa on jäljellä 50% ja pitäisi nostaa vieläkin tehoa, niin kaasupoljin onkin jo pohjassa. Mistä saada lisää tehoa, jos on jo käyttänyt sen kortin alussa? Lopulta käy niin, että loppusuoralla muut juoksevat ohi, koska he ovat säästäneet sen viimeisimmän effortin aivan kisan loppuun.

Lopulta käy niin, että loppusuoralla muut juoksevat ohi, koska he ovat säästäneet sen viimeisimmän effortin aivan kisan loppuun.

Tosiaan, itse meinaan innostua ja tehdä aina sen ylimääräisen aerobisen tai salitreeniin, mutta sitten muistan ettei tässä ole mikään kiire, vaan aina voi kiristää tahtia lopussa! Muistakaa tekin kesäkuntoon tavoittelijat, että alkuun tehkää kaikki hieman rauhallisemmalla tahdilla, ehkä jopa ylimääräinen lepopäivä salilta, jos lihakset ovat tosi kipeät. Antakaa kropan tottua dieettiin, aerobiseen ja salitreeniin. Matkan puolessa välissä voi jo aika turvallisesti vaihtaa kakkosen silmään ja kiihdyttää. Säästäkää kuitenkin ne ahtopaineet sinne dieetin loppuun, jossa sitä todella tarvitaan!

--

Rintareeni huonosti hermottavalla rinnalle

Tein tänään rintatreenin ja tästä voitte varastaa sen sisällön! Tällä saadaan heikko rinta aktivoitumaan tekemällä alkuun kevyillä painoilla ja pumppia hakien:

Vinopenkkimasiina ja superina ristikkäistalja alhaalta:

4 x 15 (ja 4 x 15 taljassa) (kevyitä)

Penkkipunnerrus tangolla:

3 x 10 (kevyitä)

Käsipainopenkkipunnerrus (pääliike):

3x10-12 (raskaita)

Alaviistopenkkimasiina:

3x15 (supistavia)

Pecdec ja olkapäät superina:

3x10 pecdec (ja 3x15 side laterals)

Siittä siis hyvä ja vähän erilainen treeni rinnalle. Järjestys ja pumpin hakeminen siis alussa se pointti, eli aktivoidaan heikohkosti hermottuva lihas ennen "isoja" työntöjä. Myös kaikista suunnnista rinnan treenaaminen pointtina tässä!

Haluatko sinäkin kesäkuntoon? Aloita dieetti Jukan kanssa nyt uusituilla nettivalmennuksilla Jari Leskisen vetämänä! Lue lisää!