Synttärit Thaimaassa

4974 näyttökertaa

Parin viikon loma on alkanut Thaimaan Krabilla. Matkablogissa paljon kuvia!

Lento lähti myöhään keskiviikkoiltana synkästä Suomesta, kohteena Krabi, joka on Thaimaan eteläosissa. Ostin matkalle samalla hieman uusia vaatteita House of Brandonilta, josta löytyy valtava kokoelma erilaisia vaatteita niin talveksi kuin lomamatkoille.

10 tunnin lento hieman jännitti, mutta se menikin aika kivuttomasti matkaopasta lukiessa ja viiniä hörppiessä. Halusinkin hieman tutustua Thaimaan kulttuuriin ja tapoihin ennen maahan pääsyä, jotta ei aivan turistina joutuisi kaikkea uutta oppimaan.

Perillä odotti aurinkoinen Thaimaa ja aivan häkellyttävä lämpö. 30 astetta varjossa ja kostea ilma on jotain sellaista, jota harvoin itse olen kokenut. Tämä matka onkin ensimmäinen kerta Thaimaassa ja odotukset ovat suuret, sillä niin moni suomalainen tänne matkaa vuodesta toiseen.

Hotellimme oli tehnyt mukavan yllätyksen synttäreiden kunniaksi. 

Koska ilma oli niin kaunis sade-ennusteista huolimatta, niin pitihän se hotellin allasbaari kokea heti.

Drinksut maksoivat hotellialueella 180 bahtia, eli noin 5 euroa kurssista riippuen. Halvempaa, jopa puolet halvempaa on hotellialueen ulkopuolella, mutta ei aina. Esimerkiksi hotellin aulassa tätä kirjoittaessani, ostimmme kaksi margaritaa ja yhden oluen, joiden hinta oli 330 bahtia, eli noin 9 euroa.

Hotellialueen ympäristö on hyvin kaunista ja viihtyisää.

Useiden ulkoilmaaltaiden ja kauniiden rakennusten piirittämä sisäpiha houkuttelee jäämään vähäksi aikaa myös hotellin alueelle nauttimaan Thaimaan lämmöstä.

Suunnistimme kuitenkin rannalle ja matkan varrella tarttui mukaan pientä purtavaa katukeittiöstä.

En todellakaan epäröinyt ostaa ensimmäisiä ruokiani näistä kojuista, vaikka länsimaalaiset aivoni varoittelevat kaikesta epämääräisestä. 

Tällainen setti, jossa oli 4 varrasta kanaa, 2 makkaraa ja iso varras täynnä jättikatkarapuja maksoi 230 bahtia, eli karvan yli 6 euroa. Mautkin olivat todella hyviä ja erityisesti kana dipattuna chilikastikkeeseen vei kielen mennessään.

Tarkistimme tietysti Ao Nangin rannan, joka ei lähellekään niitä kauneimpia rantoja Krabin alueella. 

Kuitenkin upealta maisema näytti silti. Horisonttiin jatkuva merimaisema, josta ajoittain nousee sienimäisiä saaria ja rannalla karstikiveksi kutstujja pystysuoria kallion seinämiä. 

Ilta alkoi koittaa ja suunnistimme rannalta normaaliin ravintolaan, jossa olikin paljon ihmisiä ja tohinaa.

Ruoat olivat hyviä ja normaalihintaisia. Kaksi ihmistä söi ateriat kanaa, nautaa ja paistettua riisiä sekä pari drinkkiä ja yksi olut noin 25 eurolla. Halvempaa toki on ei-niin turistipaikoissa, mutta ei omaan kukkaroon parikymppiä ruoista ole liikaa.

Katukeittiöt olivat vielä 11 aikaan illallakin auki ja ihmisiä oli aivan mielettömästi.

Nyt Thaimaan eteläosissa sataa aika rankasti vettä, joka on hyvin poikkeuksellista. Loma tuskin on pilalla, mutta katsoimme jo matkoja hieman pohjoisempaan, jossa olisi kuivempaan. Joka tapauksessa lähisaaria ja kauempiakin on koluttava läpi, koska niissä on kuulemma henkeäsalpaavan hienoja maisemia.