Jalkatreenit ja uusi uljas ohjelma

3949 näyttökertaa

Aloitan pitämään pientä henkilökohtaista blogia ihan treenihistorian ja oman kehityksen seurannan helpottamiseksi. Toki muutakin "shchaibaa" tänne tulee, jahka pääsen tähän bloggaamisen moodiin.

Tuossa jalat yhtenä aamuna. Dieettihän loppui heinäkuun alkuvaiheilla, enkä ole oikeastaan tehnyt aerobistakaan kertaakaan sen jälkeen. Ruokavalio on pysynyt puhtaana, joten kroppa kaiketi pyrkii sellaiseen tilaan, jossa se viihtyy. Erikoista kuitenkin miten hyvin rasva on pysynyt kurissa. Painoa nyt 87 kg. 

Tässä dieetin lopun kuntoa, tosin hieman nesteisenä.

 

A photo posted by Jukka Nyyssölä (@termis2) on

 

Ja tässä pari viikkoa dieetin loppumisesta (lue blogi). Melkein parempi kunto, vaikka tuohon kahteen viikkoon mahtui alkoholia ja herkkuja? :D

 

A photo posted by Jukka Nyyssölä (@termis2) on

 

Mietin sitä, että kroppa pyrkii luontaisesti siihen tilaan, jossa se viihtyy parhaiten. Väkisin vedetty dieetti ei ole sitä ja aika monta kertaa sen näkee lavalle nousevissa nuorissa, että sinne on menty pakottamalla ja täysin väärin keinoin. Sitten kun kisat ovat ohi, niin kroppa jatkaa stressittömänä vielä kiristymistä ja hakeutuu normaaliin tilaan. Joillakin se on läskinen tila ja joillakin kunto pysyy siistinä. Itselläni viikolla 11 alkoi kroppa hieman "väsyä", mutta mitään sen suurempia ongelmia ei vielä silloin ollut. Tuosta varmasti olisi pitänyt kiristää vielä USEITA kiloja kisakuntoon, mutta se on sitten toinen tarina miten se oikea dieetti menee. Ehkäpä vielä tässä vanhakin innostuu ;)

 

A photo posted by Jukka Nyyssölä (@termis2) on

 

Iso kiitos "Supermassa" Marko Savolaiselle hänen tuotteistaan, jotka on selkeästi jeesannut nykyisen treenitehon ylläpitämisessä. Onpahan sellainen sarjojen välillä haukottelu ja laahustaminen loppunut kuin seinään pre- ja intra-juomien ansiosta. En ole huomannut mitään vatsaoireita vaikka olen vedellyt prezonet naamariin ennen treeniä jo monta kuukautta, joten sitä ei kannata pelätä. Testatkaa ihmeessä!

*

Sitten itse mahtavaan asiaan: Tein itselleni elämäni ensimmäisen treeniohjelman, joka on suunniteltu ottamaan huomioon heikot lihasryhmäni, unohtamatta peruskehitystä koko lihaksistolle. 

Ohjelmaan kuuluu kolme erilaista kiertoa, voima-, spessu- ja volyymiviikot. Olen täpinöissäni tästä, sillä jotenkin tuntuu ekaa kertaa, että nyt on jotain tavoitteellisuutta treeneissä. Aina ennen ajattelin, että kyllähän minä osaan treenata ilman ohjelmaa, mutta aika helposti sitä "unohtaa" mitä piti tehdä ja jostain saattaa jäädä tekemättä. Palataan ohjelman sisältöön matkan varrella, kun pääsen loggaamaan näitä treenenä alas. Kysymyksiäkin saa esittää jokaiseen treeniin, jos haluaa itse tästä jotain vinkkiä omaan harjoitteluun.

Ensimmäisenä vuorossa oli jalkapäivä ja olipa kiva taas palata voimatyyliseen harjoitteluun. Vaihtelun vuoksi tällainen jeesaa myös pääkopan kanssa. 

Tässä treeni:

Takakyykky:

- nousut * 6-8
- 130* 6, 140*6, 150*6

Jalkaprässi:

- nousut 4*10-12
- 350*12*4 (olisi voinut nostaa painoa joka sarjalla)

Heilurihacki:

- nousut 2*8
- 60*8*4 (aloitan voimailut maltilla, kova polville)

Takareisikoukistukset maaten:

- 50*10, 60*10*3

Yhden jalan koukistukset:

- 40*10, 50*10*3


Alkuun AINA lämmittelyt ja verryttelyt. Älä unohda tätä jos haluat tehdä onnistuneen voimatreenin!

Arvio treenistä: hieman hakusessa oli painot eri liikkeissä. Varmasti moni huomaa, että ei nyt mitenkään kovin isot painot liikkuneet missään liikkeessä, mutta en tee sitä aloittelijana virhettä ja lado omat maksimit samantien liikkeisiin. Mihin sitä sitten nousee?

Siitä on niin kauan kun on edes uskaltanut ottaa painoa liikkeisiin erilaisten vammojen ja vaivojen takia. Polvet, alaselkä, kämmen jne. Kannattaa muuten oikeasti ottaa kortisonia vanhoihin vammoihin, se saattaa todella auttaa ja laukaista sinnikkäät tulehdukset. Esim. kämmenen sisäosa, joka oli pahempi kuin tuo kuvassa näkyvä syrjä, parani kokonaan kortisonin avulla. Tosi monet painiskelevat kipujen kanssa, mutta ei kannata, koska lääkkeet ovat sitä varten.


Yli vuosi sitten sattunut käsivamma häiritsee yhä. 

Treeni meni hyvin, sykkeet pysyivät yllä eikä missään vaiheessa ollut voimaton olo. Voimaa tuntuu olevan varastossa, mutta nousen maltilla nämä voimatreenit, katsoen sitten ensi kierron alussa mihin painoihin minun on päästävä progression ylläpitämiseksi. Kyykyissä vasen polvi muistutti olemassa olostaan, mutta jätin ylhäältä vajaaksi, niin homma jatkui ilman suurempia kipuja.

Lihakset eivät ole niin kipeinä (domsseilla) kuin minun perinteisissä pumppailutreeneissä, mutta tätä muutosta nyt haenkin, että pidetään kroppa arvailemassa eikä tottumassa koko ajan samaan.

Alaselkä on muuten alkanut vahvistumaan kyykkyjen takia. On se jännä miten aluperin ajattelin kyykkyjen aiheuttavan selkäkipuja, mutta todellisuudessa niiden poisjättäminen heikensi keskivartalon hallintaa. 

Mielenkiintoista nyt seurata mihin tällä ohjelmalla, kunnon ruokavaliolla ja motivaatiolla päästään!

 

A photo posted by Jukka Nyyssölä (@termis2) on

 

Kommentteja! Jatketaanko treeniblogia?