Han Solo: A Star Wars Story

3989 näyttökertaa

Solo tuntuu avaruuden Indiana Jonesilta, jossa on vähän Star Warsiakin mausteena! 

Kävin Episodi-lehden kanssa katsomassa ennakkonäytöksessä ensi viikolla julkaistavan Solo-elokuvan. Elokuva kertoo syntytarinaa Han Solosta ja hänen edesottamuksistaan ennen kapinan syntyä imperiumia vastaan.

Rogue Onesta poiketen Solo oli melko kevyt tunnelmaltaan ja vertasin leffaa vähän Indiana Jones -tyyliseen seikkailuun, jossa antisankari kohtaa hankalia tilanteita ja selviää niistä kuin varkain.

Elokuvan roolitus oli todella osuva ja nuori Han Solo oli erinomainen castays, eikä muistikuva Harrison Fordin Solosta paljoa jäänyt vaivaamaan, kunhan leffa alkoi kunnolla käynnistymään alun toimintakohtausten jälkeen.

Myös muut roolisuoritukset, erityisesti Woody Harrelson rooli, oli miellyttävää katsottavaa ja sopi hyvin leffan teemaan. Chewbacca oli saanut paljon ruutuaikaa ja oli todella uskottava sidekick!

Juoneltaan elokuva tosin oli aika köykäinen ja tällä kertaa Star Wars referenssejä oli todella vähän, vaikka valomiekkakin siellä vilahti.

Leffan toiminta oli kunnon tykitystä ja takaa-ajoa, mutta visuaalisuus ei aivan yltänyt muiden A-luokan julkaisujen tasolle. Tai ehkä se johtui vain melko synkistä maisemista, mutta hieman jäin odottamaan "eeppisempää" kuvaelmaa Star Wars -unirversumista.

Sinäänsä pidän näistä spinoff-elokuvista todella paljon, sillä ne antavat mahdollisuuden näyttää kaikkea sitä mitä Star Wars -elokuvien pääleffoissa ei yleensä nähdä, eli sivullisten elämää ja vähän toisenlaisia maailmoja.

Kevyen juonen ja aavistuksen turhapäiväisen toiminnan vuoksi annan tälle leffalle hyvän arvosanan, mutta ei se aivan kiitettävän tasolle riitä. Silti tästä on hyvä jatkaa seuraaviin Solo-elokuviin, joita tulen mielellään näkemään valkokankaalla lisääkin!

3,5/5 tähteä

Sopii myös ei-Stawa-faneille