2,5 kiloa lihasmassaa vuodessa

5260 näyttökertaa

Mittaaja: "voiko tämä olla mahdollista..." Pitkään jatkunut kehityskausi huipentui dieetin loppumetreillä tehtävään InBody-mittaukseen. 

Tosiaan, aktivointi.fi:n Erno Polus on avuliaasti ollut mukana kehonkoostumuksen mittauksissa viimeisen vuoden ajan, kun olen kehonrakennusta harrastanut. Olemme pitäneet kirjaa aina tietyissä etapeissa kehon rasvaprosentista, lihasmassasta ja kehityksestä. 

Vaikka kehonkoostumusmittauksien tuloksissa on aina virhemarginaalia, niin kehityksen seuranta on kuitenkin melko tarkkaa. Jos mittauksen suoritetaan aina samankaltaisissa olosuhteissa (ei tankkausta takana, ei älytöntä jalkatreeniä, ei ruokaa vatsassa jne.), niin seurantaa voi tehdä hyvinkin tarkasti.

Nyt Poluksen Erno oli jälleen Mayorsilla, jossa usein järjestetään mittauksia (25 euron hintaan) ja tällä kertaa niin mittaaja kuin itsekin hämmästyimme lopputuloksesta.

Rasvaa on lähtenyt 4 kiloa  ja lihasmassaa tullut 2,5 kiloa tilalle! 

- Erno Polus

Nyt ei voi olla kuin tyytyväinen tähän kehityskauteen, jossa kaikki asiat ovat loksahtaneet paikoilleen kuin taikaiskusta. Olen saanut heikot lihasryhmät kehittymään, kuten selän, jossa luultavasti on eniten lihasmassaakin kertynyt. Myös takareidet, olkapäät ja rinta on saanut paljon kaipaamaa pyöreyttä.

Aktivointi.fi:llä on palvelu nimeltä Shapeninja, josta omia mittaustuloksia voi käydä tarkastelemassa visuaalisessa muodossa. 

Yksi aika magea arvo on fitnessindeksi, joka minulla on 106 pistettä. Mutta sitten silmäni tippuivat päästä, kun näin Jari Leskisen tulokset!

Fitnessindeksi 115 pistettä! Erno sanoi, että harvalla on tuollaisia lukemia ollut mittarissa! Jari näyttäkin tällä hetkellä joltain Vikings-sarjan pahimmalta tappajabodarilta, sillä niin ripped kaveri on!

Hyviä juttuja, joita seuraan on mm. sisäelinten ymärillä oleva rasva. Itselläni viskeraalirasvat olivat lukemassa 8.7, joka on alin joka minulla on kyseisssä mittauksessa koskaan ollut. Alle viitearvojen! 

Tästä on hyvä lähteä kohti näitä viimeisiä viikkoja, sillä kieltämättä tuo rasvaprosentti, vaikkakin tietysti se on todellisuudessa korkeampi, antaa minulle hyvän käsityksen mihin suuntaan ollaan menty.