KUNTOKUVIA - 2 VIIKKOA KISOIHIN

5350 näyttökertaa

Eilisen illan painestettu kunto ja nyt aamun tyhjääkin tyhjempi kunto, oli pakko saada negatiiville! Tässä kuntokuvia 2 weeks out!

Tällä viikolla kunto on edennyt itseni ja myös valmentaja Jari Leskisen mielestä nopeiten mitä koko dieetillä. Muutos, joka tehtiin, oli loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen - tiputimme 70 grammaa hiilihydraatteja ja lisäsimme yhden aerobisen päivään lisää.

Nyt siis treenit ja aerobinen koostuu seuraavista jumppakerroista:

 • aamuaerobinen uimalla intervallityyliin
 • joka toinen päivä aamuaerobinen kävellen tasasykkeisenä
 • punttitreeni 6 kertaa viikossa, joista kolme raskasta treeniä ja kolme pumppitreeniä
 • joka treenin loppuun, paitsi jalkapäivänä, 30-40 minuuttia aerobista vaihdellen crossarin, porraskoneen ja kiertoharjoittelun väliä
 • iltalenkki jos jaksaa

Määrä kuulostaa HURJALTA, mutta kroppa ei tunnu tyhjenevän mitenkään hälyyttävää vauhtia. Suoritusten jälkeen on kyllä takki aivan tyhjä, mutta heti kun saa ruokaa naamariin, niin energiatasot on taas katossa.

Aamupaino huitelee 83 kilon tienoilla, joka on kropan kireyteen nähden ihan hyvä juttu. Leskinen on kuitenkin niin ammattilainen, että vaikka omassa päässä homma toimii, niin Jari aina muistuttaa, että "nyt ei höllätä yhtään, vaan painetaan loppuun asti!" Kropassa on vaikka kuinka ja paljon vielä nestettä ja näköjään minun kroppani pitää hyvin ns. suojaavasta nestepatjasta kiinni - se saadan kyllä vikana iltana pois kusemalla koko yö ;)

...nyt ei höllätä yhtään, vaan painetaan loppuun asti!

Kaksi viikkoa on Jyväskylään ja vielä peräti KUUKAUSI Lahteen. Se tarkoittaa käytännössä kuitenkin vain kahta viikkoa tehokasta rasvanpolttoaikaa, sillä ns. viimeistelyviikoilla ei varsinaisesti enää urheilla rasvanpolttomielessä. Viimeistelyviikon suunnitelmiin tulee minulla ainakin kuulumaan seuraavia asioita:

 • poseharkkoja ja paljon - pakolliset pitää saada loksahtamaan
 • vapaaohjelmaharjoittelua vielä enemmän - sitä olen kieltämättä vähiten harjoitellut
 • pumppitreeniä ja lihasten flexausta sarjojen välillä
 • rentoutumista, lepoa, kevyttä lihashuoltoa
 • maltillista tankkausta aina kisapäivään asti
 • viimeisten asioiden läpikäyntiä, kuten kisapäivää, takahuonekäyttäytymistä ja fiilistelyä
 • kisavärien suihkuttaminen pintaan (suihkurusketus)
 • kaunistautumista :D eli hiukset ja ihon hoitoa - ihonhoito on yksi asia mistä moni ei tajua miten paljon hyötyä saa kun iho loistaa puhtaana

Melkoista bikinikilpailuihin valmistautumistahan tuo on, mutta itse koen, että myös kehonrakennuksessa pitää tuoda itsestään kokonaisuudessaan viimeistelty paketti, hiuksista kisaväreihin asti!

Henkinen puoli alkaa olemaan nyt kasassa, vaikka melkoista vuoristorataa tämäkin reissu on ollut.

Seisoin eteisessä itkien, etten jaksa enää

Hauskasti asiaa sivuten puhuin ystäväni kanssa salin pukkarissa tästä "miehisyydestä", jota laji ulospäin näyttää, muttei sitä ole. Todellisuudessa kaverinikin kertoi olleen niin väsynyt dieetin viimeisillä viikoilla, että seisoi eteisessä salivermeet päällä käytännössä itkien, ettei jaksa lähteä salille.

Onneksi oma dieettini ei koskaan menny aivan noin ääripäähän, että painoa olisi pitänyt pudottaa kolmessa viikossa yli 10 kiloa, vaan käytännössä koko dieettini ajan paino on pysynyt tismalleen samoissa lukemissa, kehonkoostumuksen kuitenkin muuttuen vähärasvaisemmaksi ja lihaksikkaammaksi.

Sitä toki miettii, että "onkohan minulla liian helppoa", jolloin herää paha epäillys olenko tehnyt asioita riittävän kovalla sykkeellä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että sellainen aivan maanrakosessa oleva itsetunto, todella alhaiset energiatasot ja täysi motivaation puute johtuen liian rankasta dieetistä, aiheuttaa muita lieveilmiöitä, jotka voivat käytännössä tuhota koko dieetin aivan loppumetreillä.

Ei nimittäin ole aivan ennenkuulumatonta, että viimeisillä viikoilla tehdään jotain radiaalia muutosta mm. syömisiin tai liikunnan määrään, joka sitten aiheuttaa vastareaktion kehossa - liika kävely saattaa tulehduttaa pohkeet ja sääret, jotka tuovat nestepöhön jalkoihin.

Näin itseasiassa itselläni hieman kävikin, koska innostuin kävelemään liikaa. Onneksi tajusin viime viikon lopulla varioida aerobisen muotoja uimisen, kiertoharjoittelun ja kävelyn välillä.

Jyväskylän kisaan lähdetään siis 100% hyvillä mielin ja Lahteen on vielä todellisuudessa pitkä matka. Sinä aikana aion nimenomaan rakentaa esiintymisestäni parasta mahdollista mitä voin lavalle tuoda - toivottavasti oppien niistä virheistä, joita ensimmäisissä kisoissani ehkä ilmenee. 

Nyt tankkauspäivän viettoon, joka tehdään tällä kertaa hyvin maltillisesti tankaten vain useita kertoja riisiä ja kanaa - nyt ne Gifllarit siis jäivät :( 

Tsemppiä kaikille muillekin kisaajille, kohta mennään!

Nettivalmennus

Olethan muistanut tsekata uudet nettivalmennukset syksylle? Lomilta paluu dieetit ovat nyt käynnissä! Yksi palaute asiakkaaltamme:

Nyt oli ihan pakko pistää jo tässä vaiheessa isot kiitokset loistavasta valmennuksesta! Rehellisesti sanottuna nyt mulla on ensimmäistä kertaa sellanen fiilis, että mä ihan oikeesti onnistun ja läski lähtee tästä kropasta.

Brutal and Honest

HUOMIO: Tomi Takamaan Brutal & Honest osa 2/3 julkaistu! Klikkaa tästä!