Jukka hifistelee - 180 000 euron kajarit!

3978 näyttökertaa

Kävimme tarkastamassa tämän vuoden hifimessut. Nyt löytyy äänenlaatua, jopa 180 000 euron edestä!

Jotkut seuraajani ovat ehkä Snapchatissa ja muutamalla videolla huomanneet, että olen hifi-harrastaja. Minulle hifi merkitsee musiikin kuuntelua, eli itselläni on stereosetti olohuoneessa, joka on rakennettu hartaudella muutaman vuoden ajan.

Musiikin kuuntelu on subjektiivinen käsite ja se mikä toiselle on aivan hirveää kuunneltavaa, voi toiselle olla täysin riittävä taso. Itse olen aina yrittänyt mennä äänenlaadussa sellaiseen suuntaan, joka miellyttää itseäni - välttämättä se ei tarkoita aina kalleinta ratkaisua, vaikkakin rahalla kyllä tässä harrastuksessa saa.

Hifi on jotain sellaista, jolla toki myös on paljon pysykologistakin tekijää - tietoisuus siitä, että sinulla on kenties jotain ainutlaatuista äänentoiston suhteen, saa äänen kuulostamaankin omissa korvissa kultaiselta. Legendaariset tarinat kultaisista kaapeleista ja supereristetyistä virtakaapeleista eivät ole tosin täysin huuhaata, mutta tämä kuuluisa "hifilisä" on varmasti läsnä monessakin tuotteessa.

Haastattelin messuilla B&W:n esillepanijaa Niko Issakaista ja kyselin muutamia mielenkiintoisia kysymyksiä mm. juuri siitä mikä tekee hifikaiuttimesta niin kalliin. Vastaus piilee pitkälti suunnittelutyössä, mutta myös toki fyysisissä ratkaisuissa. 

Videolla on aika paljon sellaista hepreaa, että jopa itselläni meni yli, erityisesti kun Hifiklinikan Kari Kuismanen esitteli todella vaikuttavaa vinyylisettiä, jonka pyöritin itsessään maksaa 28 000 euroa! Ja hän jätti mainitsematta koko setin hinnan, jonka täytyy olla 50 000 euron paikeilla. Siinä on vinyylisoitin, joka aivan käsittämättömän hieno!

Kävelimme ystäväni Jonaksen kanssa HifiExpojen eri alueilla, ei aivan joka kolkassa, mutta mielenkiintoisimmissa paikoissa. Tässä vähän vlogia aiheesta! Alla myös kuvia erilaisista kokoonpanoista ja tämän linkin takaa virallista esittelyä.

Exposure/Dali/Atlas

Naim NAP S1 ja NAC S1 (Arvo 140 000 euroa!!)

Amphion / Hegel

DSpeaker Anti-Mode

B&W (Bowers & Wilkins)

B&W (Bowers & Wilkins)

B&W (Bowers & Wilkins)

B&W (Bowers & Wilkins)

Cyrus

Gradient

KEF Muon / Audionet

KEF Muon /  Audionet

KEF Muon / Audionet

TECHNICS