Thor: Ragnarök on ällistyttävä ja hervoton

1327 näyttökertaa

Tämän vuoden odotetuin Marvel-elokuva lunastaa kaikki ennako-odotukset! Leffa on täynnä huumoria ja on ällistyttävän visuaalinen fantasiaelokuva.

Leffa alkaa, kun Thor (Chris Hemsworth) killuu vangittuna tulenkatkuisessa alamaailmassa edessään isosarvinen paholainen Surtur. Asgard on vaarassa, Odin on poissa ja "Ragnarök" on ovella. Ragnarök viittaa maailmanloppuun, jossa kaikki elollinen kuolee.

Tästä alkaa henkeäsalpaava matka läpi maailmojen, jossa Thor taistelee tiensä takaisin Asgardiin, jota uhkaa Thorin sisko Hela (Cate Blanchett). Ensimmäistä kertaa koskaan, Thor kohtaa vastustajan, jonka voimat ylittävät jopa Odinin.

Hela on paras (ja pahin) naispahis koskaan ja tästä on varmasti kaikki samaa mieltä!

Loki (Tom Hidleston), Thorin veli, on jälleen oma itsensä, jota vihaa ja rakastaa samaan aikaan. Thorin, Hulkin ja Lokin kanssakäyminen on täynnä huumoria, joka on leffan parasta antia. 

Muutenkin koko casting on lähes täydellinen. Jeff Goldblum vetää pitkästä aikaa parhaimman roolinsa sitten Jurassic Parkin mielipuolisena ja kaoottisena tirehtöörinä, joka kaappaa Thorin gladiaattoriksi.

Gladiaattoriteema, jossa Thor kohtaa Hulkin, on parasta Marvelia pitkään aikaan ja muistuttaa yhä enemmän sarjakuvalehtien tyyliä. Hulkin voima on vertaansa vailla, mutta elokuvassa nähdään myös mihin Thor pystyy ja voin sanoa, että "unlimited poweeer" -lausahdus sopii mumista hiljaa leffan aikana.

Elokuva on ällisyttävän hienosti tehty, niin visuaalisesti kuin tarinallisesti. Vaikka joka kerta sanonkin, että "tämä leffa asettaa uuden standardin Marvel-elokuville", niin tälläkin kertaa se pitää paikkansa. Yksityiskohtaisesti suunnitellut maailmat ja tietokoneella mallinnetut maisemat ovat hienointa CGI:tä mitä tähän asti Marvel-elokuvissa on nähty.

Huumoria piisaa elokuvassa ja omaan makuun sitä oli jopa aavistuksen liikaa. Tietyt kohtaukset olisivat toimineet paremmin ilman väkisin lisättyä puujalkavitsiä, kun kerran maailmanlopusta on kuitenkin kyse. Silti, en voi sanoa, että huumori pilasi elokuvan, mutta aavistuksen synkempi ote olisi istunut teemaan paremmin.

Leffan lopussa jäi taas haikea olo, kun tietää tämän Marvel-vaiheen olevan pian ohi. Thanosta emme elokuvassa näe taaskaan, mutta eittämättä sen tuleminen on sitten vieläkin eeppisempi juttu ensi vuoden toukokuussa, kun Infinity War vihdoin saapuu valkokankaalle.

9/10
Ehdottomasti katsomisen arvoinen superelokuva!