Star Wars: The Last Jedi on pettymys

3949 näyttökertaa

Harvoin odotan elokuvaa yhtä paljon ja petyn niin perusteellisesti. The Last Jedi on saagan huonoin elokuva.

Elokuva alkaa tuttuun tapaan avaruudesta, jossa on käynnissä eeppinen taistelu. Mahtavat tähtihävittäjät lipuvat majesteettisesti planeetan yllä, josta kapinalliset yrittävät karata. Sitten yksittäinen X-Wing ilmestyy kuin tyhjästä ja käy taisteluun mahdottomia todennäköisyyksiä vastaan. Kapinalliset pakenevat ja leffa alkaa.

Tuntuu kovin tutulta?

Pikku hiljaa esitellään aiemman elokuvan sankarit ja juoni alkaa aueta. Tai hetkinen, mikä juoni? Elokuva poukkoilee kolmen eri sankarin tai sankariryhmän kesken, josta arvatenkin yksi on Rey, joka on lähtenyt etsimään galaksin pelastajaa Luke Skywalkeria.

Reyn osuus ja Luke Skywalkerin mystinen katominen oli elokuvan odotetuimpia asioita ja se vesitetään täysin. Enempää pilaamatta juonikuvioita, jos niitä voi siksi kutsua, niin Lukelta vedetään täysin matto jalkojen alta ja hahmo tuhotaan; kaikki se mistä Luke tunnettiin on tämän elokuvan myötä pilalla ja vaikka nörttikommuuni onkin vouhottanut tästä asiasta liikaa, niin minun on pakko yhtyä tähän mielipiteeseen. 

Se mitä leffasta jää jäljelle on epämääräistä täysin juonetonta avaruustaistelua ja äärimmäisen kömpelöä tarinankerrontaa. Esimerkiksi keskellä elokuvaa, viedään osa ryhmästä jollekin irralliselle uhkapeliplaneetalle, jossa ei ole mitään järkeä juonellisesti.

Ehkä uskomattomin asia Luken hahmon tuhoamisen lisäksi on Snoken hahmon totaalinen "let down". Tähän voisi sanoa vain, että "mitä vi**ua". Nyt joku pyörittelee silmiä päässään, että taas yksi Star Wars -fani tiputti monokkelinsa teekuppiin, mutta asia ei ole näin.

Olen hyvin armollinen tosifaninakin lempparielokuvilleni ja yritän arvostella niitä objektiivisesti. Tällä kertaa en vain pystynyt antamaan elokuvalle armoa ja vaikka fanina petyinkin pahasti, niin leffakriitikkona olisin odottanut tämän luokan elokuvasta megaluokan laatua niin juonessa kuin käsikirjoituksessa.

2,5 tuntia kestävä elokuva oli tunnin liian pitkä ja niitä asioita, jonka vuoksi leffaa mentiin katsomaan, puuttuivat lähes täysin: voima, valomiekkailu ja Luken uusi tuleminen. 

Visuaalisesti elokuva on budjettinsa arvoinen. Huikeaa animaatiota, ohjausta ja leikkauksia. Siihen se sitten jääkin. 

En edes keksi mistä kolmannessa elokuvassa enää on kerrottavaa. Odotukset ovat hyvin alhaalla ja niin on monen muunkin mielestä. Selailin IMDB:n katsojien arvostelua ja en ole koskaan nähnyt niin paljon 1/10 - 5/10 -arvosanoja A-luokan elokuvalle. 

Tottakai menet katsomaan tämän elokuvan. Onhan se Star Wars. Mutta oikea Star Wars -henki on menetetty ja jopa osittain tuhottu. 

5/10 

Elokuva on totaalinen pettymys