Jouluiset lohirullat kylmäsavulla

1062 näyttökertaa

Kylmäsavulohirullat ovat joulun parhaita ruokia. Tässä blogissa resepti ja ohjeet miten saat tehtyä herkulliset lohirullat jouluksi!

Meidän perheessä lohirullat ovat perinne, josta ei luovuta koskaan! Lohirullat maistuvat lähes kaikille, sillä lohen kylmäsavu on niin hyvä maku, että harva siitä kieltäytyy! Seuraavaksi resepti ja ohjeet:

Raaka-aineet:

  • Kylmäsavustettu kirjolohi n. 800 g 
  • Tilliä (1 paketti, n. 50 g)
  • Creme Bonjour tuorejuusto maun mukaan 200 g (esim. mustapippuri)
  • Loraus kermaa
  • Tuorekelmua

Lohirullaohjeet

Mikäli ostit kokonaisen kylmäsavulohipalan, niin leikkaa siitä fileointiveitsellä noin muutaman sentin levyisiä ja pituisua ohuekoja viipaleita. 

Jos ostit valmiiksi viipaloituja paloja, niin sinun ei tarvitse leikata mitään. 

Ota leikkuulauta ja peitä leikkuulauta tuorekelmulla, eli noin 2 täyttä arkkia peittämään leikkuulauta. 

Asettele tuorekelmun päälle leikkuu laudan reunoille lohipaloja ja täytä vähitellen koko leikkuulauta täyteen lohipaloja.

Sekoita kulholla maustetun tuorejuuston sekaan silputtua tilliä. Voit leikata tillin saksilla kulhon päällä. 

Levitä seos lohiviipaleiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Seuraavaksi kääritään koko helahoito torttumaiseksi rullaksi. Tähän kannattaa ehkä ottaa kaveriksi toinen pari käsiä, jotta rullaaminen menee tasaisesti.

Kun käärit rullaa kelmun avulla, niin älä tietenkään rullaa kelmua lohirullan sisään! 

Lopuksi rulla laitetaan noin tunniksi pakastimeen, jotta rullaa on helpompi leikata.

Tarjoile valmiit lohirullat joulupöydässä ja nauti!