Olkapää kuntoon vol.2: Wellu Niskasen käsittelyssä

4365 näyttökertaa

Tänään kävin näyttämässä olkapäätä legendaarisella Wellu Niskasella. Wellu on rautainen ammattilainen niin urheiluhieronnassa kuin rangan käsittelyssäkin ja on hoitanut huippu-urheilijoita ja tavallisia tallaajia jo vuosikausia. On Vellu päässyt hoitamaan mm. Jay Cutleriakin ja joukon muita Hollywood-julkkiksia, joten nimeä kaverilta löytyy ympäri maailmaa. Wellu kertoo hieman mitä hoidon aikana tehtiin.

Eipä turhaan Wellua kaikki kehu. Käsittely kesti n. 60 minuuttia ja siinä ajassa tuntui olkapää selvästi paremmalta. Muutamia lukkoja löytyi niskasta ja olkapäästäkin ja jokainen niistä aukesi vaivatta. Koko olkavarressa on täydet liikeradat ja rinnassa ei ole mitään vikaa. Ei ole vielä täysin varmaa mitä loukaantumisessa kävi, mutta ilmeisesti pahemminkin olisi voinut käydä. Jatketaan vielä rauhallista toipumista ja taukoa salilta. Loppuviikosta voisi käydä koittamassa jo mm. jalkareeniä ja varoa sellaisia liikkeitä, jotka vaikuttavat olkalihakseen epäsuotuisasti.

Kaikkien lihasvammojen ja urheilun aikana tapahtuneiden traumojen hoito tulisi aloittaa hyvin nopeasti kivun sallimissa rajoissa. Wellu kommentoi mm. sitä, että yleensä ongelmakohdan ympärille syntyy lukkoja ja lihaskrammpeja, jotka hidastavat varsinaisen lihasvamman palautumista. Kun nämä ympäröivät lihakset hoidetaan kuntoon, niin myös itse ongelma-alue saa "tilaa" parantua.