Kilpailijaesittelyni Body-lehdessä

3522 näyttökertaa

Boom! Dyyd! Mutta hetkinen, nuohan ovat Mika Nyyssölän fraaseja! Tässä puhuukin Nyyssölä Junior, Jukka Nyyssölä.

Moni minut tunteekin bodyscenen parista, niin Penkkipunnerrus.fi:n sisällöntuottajana, kuin oman blogin jukkanyyssola.fi:n pitäjänä ja tietysti Suomen suosituimman bodarin Mika Nyyssölän veljenä.

Kun ikääkin alkaa mittarissa olla pian 34 vuotta, niin pitihän se 18 vuoden treenihistoria viedä tietyllä tapaa päätökseen, ja mikäs muukaan se voisi olla kuin kehonrakennuskisat – ensimmäiset sellaiset!

Kovaa treeniä, oikeaoppista syömistä ja lihaksen rakennusta on tullut jo useamman vuoden harrastettua, mutta tämän kesän Jari Leskisen vetämä “Kesäksi kuntoon” – dieettini, vakuutti minut entisestään mahdollisuuksistani ja päätin jatkaa dieettiä loppuun asti.

Kilpabodausta olen seurannut aktiivisesti, osin oman saliharrastuksen kautta ja osin reportterin silmin, joten käsitys kisaamisesta oli hyvä. En kuitenkaan tajunnutkaan miten kovaan kouluun olin joutumassa.

Dieettaaminen on rankkaa. Se on niin rankkaa, että nyt vasta sen ymmärtää, kun joku sen raakuutta yrittää kuvailla kisojen jälkeen salin aulassa kakkua euforisesti mussuttaen. 20 viikkoa säntillistä syömistä, kaloreiden jatkuvaa vähentämistä ja työn määrän jatkuvaa lisäämistä, alkaa lopulta näkymään kaikessa toiminnassa –  fyysisen ja henkisen puolen totaalinen sammuminen tapahtuu noin 4-6 viikon päästä kisoista ja silloin ajatus ei kulje, eikä jalka nouse. Silloin kun kiroat koko touhun syvimpään helvettiin ja haluat heittää metaforiset käsipainot nurkkaan pienimmästäkin vastoinkäymisestä, mutta lopulta oletkin jo porraskoneessa, enää vain vähän mutisten suupieliesi lomasta, voit sanoa olevasi todellinen kilpailija.

Silti nämä kärsimykset, ne pienet onnistumiset, kun jaksoitkin painaa sen viimesimmän sarjan loppuun asti, palkitaan siellä matkan päätöksessä.  Hetki kun kipuat lavalle, hymyilet yleisölle ja olet SIELLÄ – sitä tunnetta odotan ja säilytän luultavasti mielessäni vielä vuosia kisojen jälkeenkin.

Tämä kisaprojekti on ollut huikea matka. Fanien palaute videoista niin omissa kanavissa, Snapchatissa, Instagramissa, Facebookissa sekä Penkkipunnerruksessa, on ollut ylitsevuotavan positiivista. Tuntuu siltä, että tässä oltaisiin menossa yhdessä kohti NFE:tä! Tämä muiden osallistaminen dieettini on ollut yksi tärkeimmistä kulmakivistä, jotka ovat myös motivoineet minua painamaan eteenpäin niinä väsyneimpinä hetkinä.

Silti projektin taustajoukot ovat ne, jotka auttavat päivittäin jaksamaan.

Suuret kiitokset kuuluvat jo tässä vaiheessa valmentajalleni Jari Leskiselle, veljelle Mika Nyyssölälle, äitille ja isälle sekä rakkaalle tyttöystävälleni Pauliinalle. Matkan varrella on tarttunut myös lukuisia yhteistyökumppaneita, kuten: M-Nutrition, Fitnesstukku, Taffer, Jouni Lehtonen, Tuomas Kujansuu, Timi Rinne ja Erno Nikolov. Koko Mayors Gymin henkilökunta, hierojat ja treenikumppanit ovat olleet korvaamaton apu niin tsempeissä kuin käytönnönkin asioissa. Kiitos kaikille niille muille, joiden nimi jäi mainitsematta sekä iso kiitos vielä kerran faneille, jotka joka päivä jaksaavat laittaa tsemppiviestejä ja kannustaa!

Tästä on hyvä jatkaa neljän viikon päästä järjestettävään Jyväskylän karsintaan ja sitä kautta sata lasissa Lahden SM-kisoihin, josta sitä kirkkainta mitalia lähdetään nyt toden teolla metsästämään!

Watch out!

Kirjoittamani juttu myös Body-lehden sivuilla: http://www.bodylehti.fi/boom-dyyd-jukka-nyyssola

Terveisin,
Jukka Nyyssölä
SC: Termis2
IG: https://www.instagram.com/jukkanyyssola/
https://www.facebook.com/jukkanyyssola/