Logan - Brutaalia menoa

2990 näyttökertaa

Episodi kutsui minut pressinäytökseen katsomaan uutta Wolverine-elokuvaa. Teimme samalla pitkän haastattelun!

Nyt sekin on koettu, nimittäin muutaman ihmisen kanssa katsottu A-luokan elokuva, ennen ensi-iltaa ja ilman mainoksia ja tekstityksiä!

Episodi on useasti jakanut leffa-arvosteluitani ja olenkin tutustunut muutamaan loistavaan tyyppiin sieltä. Sain kutsun Logan-leffaa katsomaan ja kytkimme samaan tilaisuuteen haastattelun, jossa pääsen toden teolla analysoimaan uutta Marvel-rainaa.

Lue koko haastattelu Episodista!

Lyhyesti sanottuna Logan on synkin ja aikuismaisin Marvel-leffa koskaan. Päitä katkeilee ja veri lentää - paikka paikoin jopa liikaakin. Mutta eihän Wolverinen raivoa voi koskaan liioitella, sillä nyt leffa kuvasi sarjakuvahahmoa brutaalin todenmukaisesti. 

Kokonaisuus on synkkä matka kuolemaa kohti, jossa ihan kaikki petaa Wolverine-saagan loppua. Patrick Stewart palaa Xavierin rooliin ja tekee aivan huikean roolisuorituksen, joka selvästi pisti Jackmaninkin tekemään elämänsä näyttelysuorituksen. 

Toimintaa leffassa on loppujen lopuksi aika vähän ja sekin on kuvattu hyvin eri tavalla kuin Marvel-leffoissa on totuttu näkemään - tietokonetehosteet ovat säästeliäästi käytössä eikä supervoimia paljoakaan esitellä. Mutta ne kerrat, kun NE kynnet osuvat lihaan, niin se kyllä näytetään hyvin yksityiskohtaisesti. 

Olenkin sitä mieltä, että tämä leffa on todella aikuisten elokuva, eikä pelkästään raakuutensa takia, vaan myös tarinan vuoksi. Moni supersankarifani, joka on tottunut Avengers-tykitykseen, voi jopa hieman tylsistyä melko verkkaisesti etenevissä hahmojen välisissä keskusteluissa, mutta kaikella tällä on tarkoituksensa - tarinassa on kyse ihmisistä, ei supersankareista.

Leffa saattaa yllättää miten aikuismaisia supersankarielokuvat voivat olla, mutta saattaa myös jättää toimintafanin kylmäksi. 

Katso varauksella! 

4,5 / 5 tähteä!