Alien: Covenant -arvostelu

3753 näyttökertaa

Tässäpä pika-arvostelu uusimmasta Aliensista, joka pyörii tällä hetkellä teattereissa. 

Ridley Scott tuntuu jaksavan outoja otuksia vielä lähes 40 vuoden jälkeen alkuperäisen elokuvan. Aiempi leffa Prometheus (2012) sai ristiriitaisen vastaanoton, mutta nyt Alien: Covenantista on povattu sarjan pelastajaa. 

Juonena on jälleen kerran matkustaa tuntemattomalle planeetalle, mutta tällä kertaa ajatuksena sen asuttaminen. Covenant on siirtokunta-alus, jossa on yli 2000 siirtolaista syväunessa ja 1000 alkiota. Matkan varrella sattuu pieni onnettomuus ja alus nappaa epätodennäköisen signaalin lähistöltä, jossa on ihmisen ääni.

Juoni vie siis pahaa-avistamattomat matkustajat toiselle kurssille ja loppu onkin historiaa, kun Aliens-elokuvasta on kyse - voi aina veikata kuinka moni jää eloon lopussa.

Leffan alku on todella kasaria, jossa ambientmusiikki on suoraan Aliensista. Muitakin vahvoja Alien- ja Aliens -viboja tulee ohjauksesta, näyttelijöiden välisestä dialogista ja ilmapiiristä. Alun tunnelma pitää hyvin otteessa ja elokuva menee mielenkiintoisella tavalla eteenpäin, aivan kuin Prometheuksessa. 

10% alennus kaikista M-Nutrition ja Supermass Nutrition -tuotteista koodilla jukka10.

Mutta sitten kun toiminta alkaa, niin leffan fiilis kääntyy laskuun. Psykologisen ja piinaavan tunnelman sijasta saamme katsoa kauhistuneita ja kompuroivia ihmisiä vailla mitään kykyä toimia. Over-the-top CGI-kohtaukset tuntuvat hyvin teennäisiltä, kun vertaa vaikka mielessään Aliensiin, jossa piti rakentaa toimintakohtaukset huolella ja realistisesti.

Nykyajan leffoja riivaa tietokoneanimaation "helppous" luoda mitä fantastisimpia kohtauksia, jotka ainakin minun silmään ovat todella väsyneitä. Oikea toiminta on oikeaa elämää, ei roikkumista nauruissa aluksen lentäessä oudosti kallion seinämästä toiseen.

Tietysti leffassa on hyvääkin ja niistä mainittakoon Michael Fassbenderin loistava näyttelysuoritus. Toista näin hyvää synteettiä ei ole sitten Bishopin näkynyt. Koko cast on muutenkin aivan toista luokkaa kuin Prometheuksessa.

Loppu ontui jälleen samalla tavalla kuin Prometheuksessa, jossa mielenkiintoinen asetelma huuhtoutuu viemäristä alas toiminnan alkaessa. En vain käsitä miksei Ridley saa paremmin leffojen loppuosaa haltuun nykyleffoissaan.

Leffa oli hyvää scifiä, ei kylläkään klassikoksi yltävää Alienia, mutta parasta toki pitkään aikaan!

7/10

Ei kehutun ensimmäisen Alienin veroinen psykologinen kauhu, mutta ei myöskään lähimaillakaan Cameronin Aliens, jota se ehkä enemmän yritti olla.