Kehonrakennuksen voittajasuosikit - NFE 2017

9221 näyttökertaa

Toivekirjoitus! Tulevan syksyn Nordic Fitness Expon kehonrakentajien arviot ja voittajasuosikit!

Tämän vuoden kattaus kehonrakennuksessa on huikean kova. Uudet tulokkaat ja vanhat konkarit kohtaavat lavalla lokakuussa 7. päivä järjestettävissä kehonrakennuksen SM-kisoissa. Allekirjoittanut on tällä kertaa katsojan roolissa ja päätin kirjoittaa lyhyet kilpailija-arviot omista suosikeistani sekä tutuista kasvoista.

Katso kaikki kilpailijat tästä linkistä.

Bodybuilding – 80 kg  -TOP 3

Alle 80-kilon sarjassa nähdään yleensä kisan kireimpiä kuntoja. Lihasmassaa ei tietenkään ole näillä kaverilla niin paljoa kuin raskailla kavereilla, mutta aina välillä nähdään hyvin tasapainoisia paketteja lavalla, kuten veljeni Mika Nyyssölä sekä uutena nimenä Mika Sihvonen. Tänä vuonna taso on todella kova ja siitä lisää alla!

1. Mika Sihvonen

Mika on ehdottomasti sarjansa kärkinimi ja ennakkosuosikkini. Mika voitti liudan kisoja ja osoitti Suomen bodykansalle, että takavasemmalta tullaan ja lujaa! Mika tuo aina lavalle kireän ja viimeistellyn paketin, jollaista ei montaa ole nähty kisalavoilla viime aikoina. Mikan vahvuudet ovat uskomaton kireys ja isot jalat.

Heikkouksina ehkä aavistuksen alakertaa jäljessä oleva yläkerta. Mikasta ei uskoisi kaverin tosiaan painavan alle 80 kiloa, sillä hänellä on niin täyteläistä ja paksua lihaa joka puolella kroppaa. Mikalla on esiintyminen hyvin hallussa, mutta mikäli näemme aavistuksen rennonpaa posettamista jatkossa, niin Mikasta tulee todella kova sana jopa kansainvälisillä lavoilla.

2. Olli Kemppainen

Entinen classic bodybuilding kisaaja Olli Kemppainen on tehnyt muodonmuutoksen pienehköstä kaverista todella massiiviseksi kehonrakentajaksi. Ollin ulkomuoto on kuvien perusteella lähes yhtä kireä kuin Sihvosella. Toisin kuin Mikalla, on Kemppaisella yläkerta selvästi alakertaa edellä. Ollilla on kipparikallemaiset forkut ja selkä leviää todella vaikuttavasti mm. vaikeassa tuplat edessä -posessa.

Ollin vahvuuksia on paksu liha ja kireä olomuoto. Heikkouksia ehkäpä alakerta, mutta se jää nähtäväksi lavalla miten Ollin jalat pärjäävät Sihvoselle. Kuvissa Ollilla on aina hieman kankean oloinen ilme ja toivoinkin näkevän lavallla astetta rennomman Ollin posettamassa!

3. Juhani ja Juho Herranen

Vanha liitto vs. nuori liitto - eli Don Herranen ja poikansa Juho ovat yhdessä lavalla samassa sarjassa! Juho kilpaili omassa sarjassani viime vuonna, mutta ei ollut silloin tarpeeksi kireä.

Nyt Juholla näyttäisi olevan kireys kohdillaan, mutta vielä kuvien perusteella yläkerta tarvitsee vähän lisää lihasmassaa. Isä Herrasesta en ole ajankohtaisia kuvia nähnyt, mutta varmasti lavalla nähdään kireä paketti isoine käsineen! Joka tapauksessa upeaa nähdä isä ja poika samaan aikaan lavalla ja sen uskon olevan kyseisen tempauksen tarkoituksen olevakin!

Bodybuilding – 90 kg - TOP 3

Leskinen, Niemi ja Ossi. Alle 90 kiloa taitaa olla kisan kovin sarja, kun katsoo nimilistaa. Tästä lisää alla

1. Jari Leskinen

Viime vuoden Suomen mestari Jari Leskinen lähtee hakemaan kisakokemusta kansainvälisistä kisoita ja hakee tietysti vauhtia kansallisilta lavoilta. Jari on ehdoton ennakkosuosikki kireällä ja massiivisella olemuksellaan. Jarilla on raudanluja kokemus diettaamisesta ja kaverin metodit toimivat kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hänelle kuin mm. allekirjoittaneelle.

Jari on ottanut massaa lisää viime vuodesta ja vain 7 viikkoa kisoista Jari on lähes kisakireänä vielä 6 kilon päässä kisapainosta. Luulen Jarin joka tapauksessa tähtäävän alle ysiin, jossa hänellä on paremmat mahdollisuudet voittoon. Vahvuuksina Jarilla ehdottomasti kireys, valtaisat jalat ja todella viimeistelty esiintyminen. Heikkouksina jo tiedossa oleva aavistuksen alapainotteinen fysiikka ja suonikohjut. Vaparia odotellessa Jari!

2. Jerry Ossi

Jerry on palannut lavoille! Entinen ammattilainen ja jo kertaalleen kisaamisen lopettanut Jerry Ossi tulee näyttämään syksyllä mitä on iän piskaamaa kiviliha. Jerry on varmasti yksi Suomen kovimmista ammattilaisista ja tuo aina lavalle kireä ja järkyttävän paksun olomuodon. Jerryllä on lihaa joka paikassa, mutta esiintyminen on aina ollut hänen kompastuskivensä.

Aavistuksen jäykkä ja ilmeetön Jerry kaipaisi lavalla rentoutta ja pilkettä, joka toisi mielestäni hänen lihaksensakin paremmin esiin. Joka tapauksessa Suomen lavoilla kireyttä ja kokoa arvostetaan esiintymistäkin enemmän, joten top 3:ssa Jerry on joka tapauksessa. Ymmärränkö täysin miksi Jerry kisaa yleisessä vielä ammattilaislavojen jälkeen, en täysin ymmärrä, mutta upeaa silti nähdä Jerry yhä rakastamansa lajin parissa!

3. Matias Niemi

Matias Niemi on varsinainen showmies ja tuo lavalle aina valomaisen ja miellyttävän paketin. Matias on kehittynyt aivan valtavasti viime aikoina ja on tullut hetkessä kaikkien tietoisuuteen Youtubettamisen kautta. Matias debytoi viime vuonna kehonrakennuksessa, mutta hävisi silloin aavistuksen pehmeän kunnon vuoksi.

Tänä vuonna odotan Matiakselta vieläkin viimeistellympää pakettia niin kireyden kuin esiintymisenkin suhteen. Muutama pose voisi olla Matiaksella parempi, jos ne harjoiteltaisiin kuntoon ja valittaisiin hänen fysiikalleen parhaimmat poset. Show ja valovoima on tosiaan Matiaksella ilahduttavan positiivista, joten siitä toivonkin Matiaksen pitävän kiinni aina! Kireys kohdillleen ja muutama kilo lisää lihasta, niin tässä on kova nimi kehonrakennuksessa!

Bodybuilding + 90 kg - TOP 3

Kisan isoimmat ukot! Varmasti monen mielestä kilpailun vaikuttavin sarja, yli 90 kilon jättiläiset kohtaavat lavalla ja voittaja on aina yhtä vaikea arvata. 

1. Antti Halmo

Viime vuoden sarjansa voittaja sekä hienon overall-voiton pokannut Antti Halmo palaa taas lavalle. Antti on pakko nostaa kärkisijoille ja jopa voittajasuosikiksi, koska viime vuoden kunto näytti sen, että Halmo pääsee kireäksi ja silti näyttää järkyttävän isolta. Antilta luonnistuu esiintyminen ja oman fysiikkansa esittäminen parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikko Ovaskainen vasemmalla, Antti Halmo keskellä ja Peter Wilenius oikealla.

Aavistuksen leveä keskivartalo on tietysti miinusta, mutta tuollaista massaa ja kireyttä on vaikea tuoda Suomen lavoilla onnistuneesti lavoille, joten Antti on ehdoton voittajasuosikki.

2. Toni Kohonen

Viime aikaisten IG-kuvien perusteella Tonilla on todella tarttunut lisää lihaa viime kisoista. Toni ei ole niin tuttu kisaaja minulle, mutta mikäli hän pääsee kireäksi, niin top 3:ssa Toni on ehdottomasti.

Tonilla on valtava selkä ja muutenkin paksua lihaa joka paikassa, joten vaikuttava näky hän tulee lavalla olemaan! Tietyissä kuvissa Tonilla ei ihan joka pose näytä hänelle parhaimmailta, joten lavalla toivoisinkin näkevän viimeisteltyjä ja hyvin harjoiteltuja poseja, joissa Tonin massa tulee parhaimmalla tavalla esiin!

3. Artturi Kallio

Mr. Rock Artturi Kallio on kovin raskaansarjalainen, joka ei vielä ole menestystä maistanut. Artturin massa ja rakenne todella on kansainvälistä tasoa, mutta syystä tai toisesta Artturi ei ole vielä saanut lavoille riittävän kireää ja viimeisteltyä pakettia. Spekulointia voi tehdä loputtomiin, mutta mikäli Artturi pääsee kireäksi ja näyttää energiseltä sekä viimeistellyltä lavalla, on hän varma voittaja.

Artturilla on friikkejä lihasryhmiä, jotka jäävät mieleen vaikkei hän kärkisijoille pääsisikään. Siinä on yksi asia joka voi myös olla vahvuus kehonrakennuksessa, että sinut muistetaan jostain aivan epäluonnollisen isosta lihasryhmästä tai jutusta, jonka tuot lavalle. Artturi tuo aina lavalle isoimman ja friikeimmän paketin. Jo pelkästään sen takia hänet kannattaa käydä livenä katsomassa! 

Kuvat: Instagram

***

Minut voi myös nähdä Lahden kisoissa lokakuussa Supermassan standilla ja pööpöilemässä messualueella. Tulkaa moikkaamaan!

*** 

Nettivalmennus

Uusituissa nettivalmennuksissa olemme huomioineet teidän palautteet ja kehittäneet palvelua yhä parempaan suuntaan. Uutuutena voitte valita nyt useiden erilaisten priorisaatioiden ja treenijakoisuuksien välillä!

Videolla puhumme paljon myös uusista tulevista asioista, joita Jarin kanssa olemme tekemässä syksyn mittaan. 

Tutustu tästä linkistä uusiin valmennuksiin ja osallistu vaikka heti!

Talkshow tästä yrittäjyydestä

Katso suoraa videota JugiPelaa www.twitch.tvsta