Iso selkä parissa vuodessa

12086 näyttökertaa

Treenasin selkää täysin väärin 18 vuotta. Tekniikkavinkki muutti kaiken ja selkä alkoi kehittyä.

Kaikista lihasryhmistä selkä, on vaikein oppia treenaamaan oikein. Senpä takia lavoilla nähdäänkin usein heikkoja selkäosastoja. Minulla oli tämä sama ongelma ja pyysin apua Markus Heinäseltä ja Aki Mähöseltä. Kun katsoimme tekniikkaani, niin huomasimme mikä oli pielessä.

Selkä ennen

Tajusin, että suorituksen ajan liikutin vain painoa, mutta en kiinnittänyt mitään huomiota mikä lihas tekee töitä. Selkää kun ei helpolla näe peilistä, niin liikutin aina vain niin paljon rautaa kuin jaksoin nostaa.

Kauan sitten treeneissä Leskisen Jari kysyi minulta onko minulla pumppia ja vastasin usein, että "kyllä, kyynärvarsissa". Selkä ei vain hermottunut.

Selkä nyt

Lopulta pienensin painot, opettelin puristamaan liikkeen aivan alusta lähtien latsille ja loppusupistuksessa yritin viedä lavat yhteen. Keveillä painoilla tämä onnistui ja pikku hiljaa nostin painoja, noin 6kk ajan. Kisadieetin aikana selkä alkoi ottaa osumaa ja ensimmäisenä huomasin pumpin tulevan - jo ensimmäisestä liikkeestä lähtien.

Treeniohje selän aktivoimiseen

Opettelin selän aktivoimisen t-tanko soudussa laittamalla vain 10 kilon kiekon päähän. Ala-asennossa ennen kuin alat vetämään, tee esijännitys latseille. Sen jälkeen vie kädet taaksepäin "puristavalla" tyylillä, ja tee huippusupistus korostetusti. 

Tee negatiivinen vaihe rauhallisesti ja ala-asenossa "kurota" hieman yli, jotta latsit aukevat. Tee taas esijännitys, huippusupistus ja jatka näin samalla painolla, kunnes olet tehnyt 4x20 toistoa. Seuraavalla viikolla laita 10 kiloa lisää ja jatka tätä 6 viikkoa. Lopulta sinulla pitäisi olla jo parempi tuntuma selässä ja kuormakin on kasvanut mukavasti projektin ajan.

Kun puhutaan rakenteesta, joka eittämättä on samanlainen kuin veljelläni Mikalla, niin silti minulla oli surkea selkä. Eli ei riitä, että on omaa hyvän rakenteen, lihas pitää silti saada eristettyä, mutta se onnistui vasta kun aloitti ”alusta”.

Mikan "Suomen kovin selkä" alla - vähän on vielä matkaa, mutta kiri on kova!

Painojen keventäminen ottaa egon päälle, mutta jos se lihas ei ole kehittynyt vuosiin, niin ei se sillä samalla 3x6 alataljassa yhtäkkiä ala kehittymäänkään.

Hieronta on VÄLTTÄMÄTÖNTÄ, jos selkä ei kehity

Sanottakoon vielä, että kalvokäsittelijä ja hieroja Hara teki myös valtavasti töitä, että sai latsini ”kaivettua” esiin dieetillä ja siitä iso kiitos Haralle! On sanomattakin selvää, että jos lavat eivät pääse liikkumaan normaalisti lihasjänniteiden takia, niin ei myöskään selkätreeni mene perille.

Hara on erikoistunut hieromaan kivillä, jotka lämmitetään 56 asteeseen. Syvälämpö auttaa rentouttamaan lihaksen ja hieroja pääsee paljon helpommin ongelmakohtiin. On suorastaan käsittämätön ero selkätreenissä, kun lavat on kerran avattu ja ne pääsevät liikkumaan koko liikeradalla. Pumppi on yleensä aivan toista luokkaa hieronnan jälkeen.

Hara on hieronut Ruoholahden Mayorsilla niin monet latsit auki, että voidaan puhua jo mestarista ammatissaan.

Otin Haraan yhteyttä ja sovimme kaikille uusille asiakkaille 20% alennuksen ensimmäisestä kerrasta, joten tarttukaa tähän mahdollisuuteen. Mainitkaa Haralle nimeni tai "jukka20", niin saatte tuntuvan alennuksen hieronnasta. 

Ota yhteyttä ja sovi kuumakivihieronta

Harri Puhjo, puh. 041 368 8640
www.mayors.fi