Kuolemanpelkoa vuoristoradoissa

2444 näyttökertaa

Tässä jaksossa käymme jokaisessa vuoristoradassa Kalifornian Six Flags Magic Mountainissa.

Six Flags on must-see-paikka, jos olet Los Angelisissa. Puistossa on peräti 19 erilaista vuoristorataa, mikä taitaa olla eniten koko maailmassa. 

Ja voi veljet miten tällainen pieni Lintsillä ja Särkänniemessä käynyt suomalainen haukkoo henkeään näiden laitteiden edessä; pieninkin vuoristorata on lähes samaa tasoa kuin meidän hurjimmat. 

Ja vuoristoradathan ne ovat ne huikeimmat laitteet, mutta kustannussyistä mm. meillä täällä kotomaassa niitä ei kovin paljon ole, eikä kovin isoja. Six Flags taas on rakennettu puhtaasti vuoristoratoja varten ja sen kyllä näkee aivan selvästi.

Ehkä hienoin vuoristorata oli X2-niminen uniikki laite, jossa istuinpenkit kääntyvät pyörien eteen tai taaksepäin 360 astetta. Laitteessa istutaan selkä menosuuntaan päin ja ensimmäinen tiputus tekee valtaisan loopin 122 km/h. 

Halpaa lystiä huvipuistoilu ei ole. Sesongin ulkopuolella lippumme maksoi 80 dollaria, mutta jos menet sinne pahimpaan sesonkiin, niin melkein kannattaa ostaa The Flash Pass, joka oikeuttaa ohittamaan jopa parin tunnin jonot laitteisiin. Flash Pass maksaa peräti 400 dollaria, mutta toisaalta jos miettii miten vähän laitteita ehdit edes käymään, jos jonotat tuntikausia, niin ehkä se on jopa tuon investoinnin arvoista. 

Tsekkaa alta video ja fiilistele Six Flagsia!