Avengers: Infinity War on Thanoksen elokuva!

3883 näyttökertaa

Thanos, ikuisuuskivet ja kuolema! Siitä uusin Avengers-elokuva on tehty!

Odotin kauhulla tätä elokuvaa. Pelkäsin, että näin suuri kokoonpano sankareita yhdessä elokuvassa ei voi vain onnistua. Olin todella väärässä!

Elokuva alkaa juuri sillä tavalla, mitä odotin ja toivoin - Thanos ja Thanoksen lähes loppumaton voima. Thanos on koko elokuvan ajan pääosassa ja en olisi ihan heti uskonut, että näinkin "pahalle" hahmolle saadaan luotua persoonallisuutta. Leffan päätyttyä et vihaa Thanosta, vaikka hän niin paha onkin.

Juonikuvio taitaa olla monelle tuttu. Thanos on suurin uhka koko maailmankaikkeudelle, sillä hän haluaa tuhota kaiken elämän. Thanos haluaa itselleen kuusi ikuisuuskiveä, joiden avulla hän pystyy hallitsemaan kaikkea mitä on vain napsauttamalla sormia.

Avengers, Guardians of the Galaxy ja muut kumppanit tietysti yrittävät estää Thanosta saamasta kiviä haltuunsa. Leffa perustuu tähän melko köykäiseen tarinaan, mutta se on silti toteutettu lähes täydellisesti.

Missään vaiheessa ei tule taisteluväsymystä tai ähkyä, vaikka ruudulle tykitetään taukoamatta taistelua ja uskomattomia maailmoja. Visuaalisesti elokuva on Guardians of the Galaxya Avengers-hengessä ja se on silmiähivelevän kaunista katseltavaa.

Elokuvan tunnelma on yllättävän synkkä, mutta se oli tiedossa ja Marvel-huumoria on juuri sopivasti. Thorin ja Starlordin välinen kanssakäyminen on leffan parasta antia!

En voisi toivoa ensimmäiseltä osalta mitään enempää. Se oli juuri tarpeeksi pitkä ja jättää oikeutetusti tilaa seuraavalle osalle. Osaan mielessäni kuvitella muutamia mahdollisia juonikuvioita, jolla toinen osa viedään loppuun, mutta jätetään niiden analysointi Episodi-lehden podcastiin/haastatteluun, johon osallistun kuun lopussa! 

Tätä elokuvaa on moni meistä odottanut 10 vuotta ja se todella lunastaa kaikki lupauksensa. 

Ehdottoman vahva 10/10