Avengers: Endgame - Part of the journey is the end

5838 näyttökertaa

Avengers-elokuvasaaga on päättynyt. Tämä on Endgame-arvostelu (ei spoilereita).

Tätä elokuvaa on varmasti odotettu kaikista Marvel-elokuvista eniten. Ultimaalinen paha, Thanos, on tuhonnut puolet kaikista olennoista ja nyt on keksittävä keino korjata kaikki!

Laita tämä playlist soimaan taustalle fiiliksen vuoksi.

Thanoksesta saimme kuulla ensimmäisessä Kostajat-elokuvan loppukrediiteissä, kun "the Other" varoittaa Lokia seuraavasti:

"You will have your war, Asgardian. If you fail, if the Tesseract is kept from us, there will be no realm, no barren moon, no crevice, where he cannot find you. You think you know pain? He will make you long for something sweet as pain."

Thanos lymyili lähes jokaisen Marvel-elokuvan pääpahiksena, jota emme kuitenkaan koskaan nähneet. Sen verran tiesimme, että Thanos haluaa kaikki ikuisuuskivet itselleen. Ja Infinity War -elokuvassa Thanos vei suunnitelmansa päätökseen ja pyyhki pois sormia näpsäyttämällä puolet universumin kaikista elävistä olennoista. 

Miten jatko-osan edes käsikirjoittaa, kun alkutilanne on näin hankala? Selvää on varmasti jokaiselle katsojalle, että tavalla tai toisella Thanos voitetaan mutta miten, oli kysymys jota pohdittiin sadoissa artikkeleissa ja videoissa kuukausien ajan. 

Itsellänikin oli useita teorioita miten elokuva viedään loppuun, mutta täytyy sanoa, että tällä kertaa käsikirjoitus oli yllättävä. En todellakaan nähnyt mielessäni tällaista juonikuviota ja se on omalla tavallaan hyvä ja huono asia.

En todellakaan nähnyt mielessäni tällaista juonikuviota ja se on omalla tavallaan hyvä ja huono asia.

Aloitetaan ensin hyvistä puolista. Elokuva oli visuaalisesti tajunnanräjäyttävä kolmetuntinen pläjäys, joka jakautuu kolmeen osaan: alustus, pääjuoni ja "endgame".

Ensimmäisen osa on jopa jossain määrin tylsä, mutta ymmärrän hyvin miksi se oli pakko esittää näin. Seuraavassa osassa paljastetaan leffan juoni, joka viedään upealla tavalla läpi ja jokainen fani saa herkutella useilla kohtauksilla oman supersankarinsa kanssa.

Viimeinen tunti on pelkkää visuaalista tykitystä, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

Mutta miksi minusta tuntuu, että jotain jäi puuttumaan? Infinity War oli täydellinen elokuva alusta loppuun asti. Endgame taas on hieman väkisin väännetty. Ja vaikka se on tietysti aivan täydellisen väkisin väännetty, niin siitä puuttuu sydän.

Endgame taas on hieman väkisin väännetty, siis aivan täydellisen väkisin väännetty, ja siitä puuttuu sydän.

Minä jäin kaipaamaan jotain erilaista juonikuviota ja johdonmukaisuutta. Elokuva oli faneille tehty päätöselokuva ja ymmärrätte varmasti mitä se tarkoittaa: paljon kohtauksia, jossa näytetään jokaisen lempihahmo ilman sen suurempaa syytä.

Voi olla, että olen vain surullinen, kun kaikki päättyy. Ja kyllä Endgame olikin hyvin surullinen. Toisin kun Infinity War, niin Endgame on kuin vastakappale sen toiminnalle ja fantastisuudelle. Endgamen supersankarit ovat haavoittuneet, rikki ja epätoivoisia.

Tästä moni pitää, että supersankarit näytetään ihmisinä, mutta minä olisin kaivannut uskomattomia voimannäyttöjä, yllättäviä käänteitä ja enemmän sitä MARVELIA! 

Mutta vaikka näin sanoinkin, elokuva on PAKKO katsoa eikä siitä tarvitse viilata yhtään pilkkua, vaan pelkästään nauttia menosta. Todella hyvä elokuva ja ehdottoman hyvä lopetus tälle 2012 alkaneelle saagalle. 

9,5/10

Pakko katsoa! Pakko!