Hifiä kuulokkeista!

5407 näyttökertaa

Tuli vähän investoitu äänenlaatuun myös PC:llä istuessa. Olen ollut hifi-harrastaja jo pitkään lattiakajareissa, mutta kuulokepuoli on jäänyt kokematta.

Täytyy sanoa, että en ole pitkään aikaan istunut tietokoneella vain kuuntelemassa musiikkia. Soundi on aivan uskomaton!

Fiilis, kun musiikki on "lähellä" korvaa, on aika erikoinen! Jos jotain teitä kiinnostaa vähän panostaa johonkin uuteen, tästä voitte napata muutaman laitesuosituksen!

DAC:na toimii Toppingin D50s. Kuuntelin vahvistinta myös toisella halvemalla DAC:lla ja ero oli selvästi parempi Toppingin laitteella. Pieni panostus hintaan näkyy heti ääänenlaadussa. Ääni parani kaikilla osa-alueilla.

Vahvistimena toimii SMSL SP200, joka on varustettu THX AAA-888 teknologialla! Tätä kehutaan parhaimmaksi vahvistimeksi ja sen kyllä kuulee äänessä! Yläpää on kirkas, bassot iskee napakasti ja dynamiikka musiikissa on perkele soikoon lähes mun 60K lattiakamojen tasoa!

 

Musiikkilähteenä Tidal ja masterlaatu! Tidal on ollut jo aika pitkään, mutta en ole kokenut kovin mielenkiintoiseksi sitä, koska satun kuuntelemaan paljon vielä musiikkia CD:ltä. Nyt koneelle se tuntui loogiselta vaihtoehdota ja otinkin käyttöön sen 30 päivän kokeilujakson.

Sitä voi striimata mistä vain suoraan näihin laitteisiin, vaikka kännykästä! Tidal kertoo hienosti korkeimman laatunsa olevan "master"-laatu, ja jopa mainitsevan näin: 

Kuulokkeina minulla on  Beyerdynamic DT 990 Pro 250 ohm. Olen kuullut sanottavan, että tietokoneen emolevyn teho riittäisi 250 ohmin herkkyyden kuulokkeille, mutta olen eri mieltä. En saanut musiikkia kunnellessa ja pelatessa riittävän paljon ääntä irti. Ilman erillistä DAC:a ja vahvistusta tuntui siltä, että kaikki äänet puuroituivat yhdeksi massaksi.

Heti kun sain DAC:n ja vahvarin, niin nämä kuulokkeet heräsivät eloon! Aivan mieletön ero musiikissa ja pelattaessa. Pelaan aika paljon striimissä (http://twitch.tv/jugipelaa) FPS-moninpelejä ja niissä mm. vihollisten äänten tunnistaminen ja kuuleminen on erittäin tärkeää sekä taktinen etu vihuun nähden. Ja todella näin onkin mm. Warzonessa, jossa pelin äänet tuntuivat olevan erityisen tarkkoja päivityksen jälkeen!

Nyt jos milloinkaan voitte aloittaa suhteellisen maltillisella budjetilla hifi-harrastuksen ihmiset!

DAC: Topping D50s DAC 2 ES9038Q2M 32bit
Amp: SMSL SP200 THX AAA-888
HP: Beyerdynamic DT 990 Pro 250 ohm

Yhteensä: ~700€ + kuljetukset

Seuraa minua livessä

Twitch.tv/Jugipelaa
SC: Termis2
Instagram: jukkanyyssola
Youtube