Takareisitreeni ja Mission Impossible 5

7132 näyttökertaa

Kolmas treeni voimakierrossa ja takareidet tuhottu! Kävin myös katsastamassa uuden Mission Impossible -elokuvan, josta arvostelu lopussa. 

Nappasin venyttelytasanteella Jari Leskisestä ja musta kuvan. Ei turhaan ole Mr. Big Wheels -nimeä Jari saanut. Takareisiä en edes lähtenyt vertailemaan, sillä sellaset purjeet Jarilla on. Mulla on painoa tuossa 87kg ja Jarilla taisi olla päälle sata kiloa. Onko se rakennekysymys vai pelkästään laiskuutta omissa treeneissä, että tuo takareisi ei kasva? Noh, joka tapauksessa yritetään kasvattaa niitä tekemällä vähän enemmän ja erilaista treeniä niihin.

Hieman jännitin tätä treeniä, koska oikea kämmen kipeytyi todella pahasti pari viikkoa sitten tehdystä kulmasoudusta. Vanha käsivamma turvotti oikean puolen kädestä ja sitä varten hain kortisonia avuksi viime viikolla. Tiesin, että SMJV:ssä pitää puristaa tankoa, jossa käyttäisin isohkoja romuja, ja se nimenomaan tulehdutti kämmenlihakset viimeksikin.

Noh, seuraavanlaisen treenin sain tehtyä:

SMJV:

- nousut 10 toistoa 40, 60, 100
- 130kg*8*4

GHR:

- 8 toistoa omalla painolla, 5 sarjaa

Istuen koukistuksia:

- 195lbs*10'4

Maaten koukistuksia:

- 50kg*8*1
- 50*7*3

Olkapäitä:

- Mekaanisia pudotuksia lateraaleille ja takaolille 14-16 kilon painoilla, noin 10 toistoa ja vähän päälle

Havaitsen itse aivan pientä lisäpyöristymistä takareidessä, vaikka hoikka se on vieläkin.

Arvio treenistä: Kyllähän siihen käteen sattui aivan vietävästi. Turposi taas ja kylmän veden alla huiluttelin sitä. Ei malttaisi vain pitää kovin montaa päivää taukoa tärkeistä liikkeistä. Jännä juttu mikä minulla tulee liikkeistä, joissa keskivartalo jännittyy, on että kyljet "tulehtuvat" tai turpoavat näistä treeneistä. Esim. tänäänkin on vielä arat kyljet, enkä oikein ymmärrä mistä se johtuu. Saa jakaa kokemuksia, jos joillakin on tällaisia? Muita liikkeitä jossa kyljet kipeytyvät ovat mm. prässi ja kyykky.

 

Muuten treeni meni saakelin hyvin takareisille vaikka tosiaan hirveästi ei ohjelmassa ole töitä. Painot vielä aika maltilliset liikkeissä, mutta domsseille takareidet kyllä tästäkin treenistä meni! Takareisillä säilyy voimatreeneissä aika kivasti tuntuma, kun taas pumppitreeneissä välillä tuntuu katoavan tuntuma kokonaan. Tuntumalla tarkoitan sitä, että vielä vikassakin liikkeessä sain lihaksen supistumaan, kun monesti tuntuu että vain veivaa liikkeitä täysin tunnottomassa lihaksessa.

Jatketaan hommaa!

*

Arvostelu leffasta Mission Impossible Rogue Nation

IMDb: 7.9
Rotten Tomatoes: 92%
Budget: €150M
Box Office: €305M

Kävin katsomassa Mission Impossible 5:sen ja voi veljet miten hyvä leffa oli kyseessä! 

Erikoinen juttu jo itse leffaan menossa oli, että kävin ensimmäistä kertaa ikinä leffassa yksin. Varasin paikan Tennispalatsi 1:sen ekalta riviltä keskeltä, heitin kengät permannolle ja lojuin yksin jättimäinen screeni edessäni. Ja epäluuloisille, kangas EI ole liian lähellä, vaikka lähellä onkin. Aluksi toki hieman oli totuttelemista, mutta yhtäkkiä tajusin olevani täysin leffan "sisällä" ja tunnelma oli huikea. Kokeilkaapa ihan piruttain mennä yksin ja vielä ekalle riville. Kyllä siinä on sellanen olo, että olet omassa olkkarissa, mutta aivan helvetinmoisissa puitteissa. 

Leffassa näyttelivät "ensemble castina" aiemmista osista tutut näyttelijät Tom Cruise Ethan Hunttina, Jeremy Renner (Hawkeye Avengersista) taustalla ja aivan loistelias koomikkko Simon Pegg Ethanin apurina. Uutena kasvona mukaan oli castattu ruotsalainen Rebecca Ferguson, joka oli varsin kaunis ja poikkeuksellisesti aika normaalivartaloinen nainen, eikä perus anorektikkomalli, joillaisia vastanäyttelijöitä naisiksi yleensä roolitetaan. Hänen ja Tompan välinen kemiakin oli mielestäni yllättävän hyvin onnistunut eikä turhaan menty liian tunteelliseksi, sähkön silti säilyessään heidän välillään.

Erityismaininta kuuluu todella Simonille, joka osaa tyylilleen uskollisesti sellaisen nörttimäisen "accidental" sankarin roolin, joka kaivaa rohkeutensa aina tosi paikan tullen. Simonin ollessa "pelle", hän ei kuitenkaan tee sitä ärsyttävällä tavalla, vaan sellaisella sarkastisen koomisella tavalla. Pegg on monella tapaa paras näytteljä koko porukasta ja on ILO nähdä hänet mm. uudessa Star Warsissa. 

Tom Cruise on mahdollisesti tämän hetken ykkösnimi, varsinkin hänen itsensä tuottamissaan toimintaelokuvissa. Kaveri on yhä filmaattinen, atleettinen ja ennen kaikkea uskottava suorituksissaan. Ensimmäisen kohtauksen lentokonestuntti, jossa Cruise oikeasti (valjaissa) roikkuu lentokoneen reunassa, oli karvat pystyyn nostattava kokemus. 

Siitä eteenpäin leffa soljui lähes täydellisesti eteenpäin, eikä toimintaähkyä päässyt syntymään kuin aivan lopussa, johon pakolliset ajokohtaukset sijoittuivat. Nekin olivat tosin tehty todella tyylillä, joten eipä voi haukkua niitäkään. Leffa koostui tutuista elementeistä, jossa alussa suoritetaan tehtävää, sitten haetaan uusi tehtävä, joku pettää jonkun, sitten paetaan, palataan yhteen, murtaudutaan uuteen paikkaan ja viedään leffa loppuun. Juonikuvioita en sen enempää avaa, sillä sen varmasti jokainen suurin piirtein tietää. Tällä kertaa juoni oli oikeasti mielenkiintoinen, vaikkakin täysin ennalta-arvattava. Mutta niinhän kaikissa agenttileffoissa.

Leffa koostuikin täysin samoista MI-elementeistä, kuin aiemmat osat, mutta nyt onnistuttiin tekemään paras osa kaikista. Johtuiko tämä J.J Abramsin tai ei-niin-tunnetun ohjaajan Christopher McQuarrien mukana olosta, sitä en tiedä, mutta jaksoin pysyä kiinnostuneena lähes koko leffan ajan. Muutaman kerran ihan nostin kädet pystyyn, sillä niin huikeita juttuja leffaan oli keksitty teknologiasta stuntteihin. 

Pari kertaa oikein pysähdyin miettimään, että toimintaleffat eivät yhtään säväytä minua enää, koska kaikki huomio kiinnittyy Marvel-elokuviin. Täytyy sanoa, että jos tällaista matskua osattaisiin tehdä enemmän, niin toiminta nousisi taas ykkösgenreksi.

Joku kyselikin jo, että mitä pidin T5:sesta. Noh, sanoin Tomi Takamaalle leffassa, että sen arvosana tulee tippumaan muutaman kuukauden päästä IMDb:ssä alle seiskaan, ja uhkaavasti siellä seuduilla jo ollaan. MI5 taas tulee pysymään reilusti yli seiskan ja itse annan sille vahvan ysin tai jopa kympin. Genisys oli minusta jopa kutosen kauraa, täysin samaa nähtyä action-paskaa, joka sortuu omaan nokkeluuteensa (liika on liikaa, kun palataan vanhoihin leffohin, joka nyt on trendinä). Pidän kirjaa leffoista joita katselen (vanhojakin) ja niiden pisteet löydät täältä

Suosittelen lämpimästi ja ehdottomasti katsomaan Rogue Nationin. On mieleniintoista nähdä miten uusin James Bond pärjää tälle leffalle, sillä rima on nyt korkealla!

Lue myös blogi leffaharrastuksestani tästä