Habatreenejä ja kehonkoostumusmittaus

7475 näyttökertaa

Tässäpä lyhyt blogipostaus parista treenistä, rasvaprosentista ja vähän videokuvaa haukkaväännöistä.

Tosiaan, kuvailtiin mun täyspitkä rintapäivä sunnuntaina ja se olikin aika hyvä treeni. Video sai oikein positiivisen vastaanoton, joten luultavasti kuvaamme Juhon kanssa lisää näitä. Kiitos palautteesta. Tässä vielä muistin virkistykseksi video:

Penkissä liikkui pitkästä aikaa "isot" painot, eli 140kg x 6. Otin kolme sarjaa ja vikassa sarjassa nostin toistot kahdeksaan. Muut apuliikkeet vähän kevyemmillä, mutta vinopenkissä liikkui 100 kiloa x 10-12. 

Rinta meni törkeän hyvin domsseille! Muuten oli siis hyvä treeni, mutta vietävän kipeäksi se veti myös etuolkapäät. Huolsin eilen korppaa kotona rullaten, venytellen ja hieroen paikkoja auki. Kyllä vain nämä voimaviikot vaativat yhtä ankaraa kehonhuoltoa, jotta näistä pääsee vaurioitta läpi. Mutta erittäin paineinen olo on tämän viikon rajuista painoista, joista vähän lisää tässä.

Jalkapäivä

Kyykky: 150kg*6, 160kg*6, 170kg*6
Prässi: 380kg * 15 * 4
Heilurihacki: 80kg*8*4
Reisikoukistus istuen: 180lbs * 10 * 4
Reisikoukistus yhdellä jalalla: 40kg*10*4
Takaolkia 10 minsaa mekaanisin pudotuksin 

Käsipäivä

Hauiskääntö levytangolla: 60kg*6, 65kg*6, 70kg*6, 70kg*6
Hauiskööntö preacher-penkissä: 38kg*12*2, 38kg*11, 38kg*10
Hauiskääntö istuen scotpenkissä taljalla: 50kg*6, 40kg*9, 40kg*11, 40kg*12
Rane: 48kg*12*4
Ojentajat taljassa: 70kg*12, *9, *9, *9
Olkapäitä: 10 minuuttia lateraaleja ja takaolkia superina lähes putkeen - 12,5kg ja 7 kilon kässäreillä

Arvio treeneistä: Jalkapäivä oli niin raju, etten edes jaksanut pyytää ketään kuvaamaan kyykkyjä. Mietin pitkään miten nousen ylös, sillä aikaisemmassa treenissä liikkui paljon pienemmät painot. Taisin silloin nousta vain 160 kiloon. Nyt ajattelin tehdä kolme settiä ja mennä yli viimeisen treenin maksimin.

160 kiloa oli raskaan ja epävarman tuntuinen, mutta kävin hakemassa henkistä tukea, ja kun Leskisen Jari tsemppasi, niin vikan sarjan 170kg nousi lentäen. Silti tuntui kyllä pelottavalta pitkästä aikaa mennä tuon raudan alle kyykyssä, mutta tulipahan tehtyä ja nyt ensi kerralla on itsevarmempi olo, toivottavasti.

Heilurihacki-settiin piti todella latautua, sillä isot painot ja lyhyet palatukset todella tuovat epätoivoisen olon, kun vielä tietää yhden setin olevan jäljellä. Yksi frendi lyöttäytyi mukaan ja sain hänetkin panostamaan kunnolla tähän rutistukseen. Neljännen sarjan jälkeen kaveri valahti lattialle; kuulemma ei tunne jalkojaan. Hyvä setti siis!

Haukkapäivää olen odottanut, koska halusin nähdän miten jaksan treenata raskaan penkin jälkeen käsiä. Nimittäin ensimmäisen liikkeen hauiskääntö levytangolla ottaa vähän etuolkapäihin, ainakin minun cheat-tyylillä. Noh, yllättävän hyvin se kulki ja siitä napsasin videonkin. Pieni "kiristely" näköjään näkyy jotenkin, sillä suonet pullotti eri tavalla kuin viikko sitten. 

Lauantaina muuten sitten jotain kuvatuksia kameralle, sitä varten tässä vähän siistittiin kuntoa.

Kuntochecki

Mayorsilla käväsi vanha tuttu Erno Polus aktivointi.fi:stä tekemässä Inbody 720 -mittauksia. Heillä on uusi webbipohjainen seurantatyökalu mittauksia varten, jonka avulla on tosi kätevä seurata kehitystä, jos ja kun käy säännöllisesti mittauksissa heillä. Suosittelen!

Olen joskus 2009 käynyt sellaisessa ja nyt ihan mielenkiinnosta kävin uudestaan. Olin ihan positiivisesti yllättynyt, että jotain on tapahtunut sinä aikana (6 vuoden aikana), sillä lihasmassa on kasvanut rasvaprosentin tippuessa.

2009 kehonpaino oli 82,5 kiloa ja rasvaprosentti 11,6. 

Nyt otettu uusin mittaus antoi tulokseksi 85,3 kiloa ja rasvaprosentti 10,8

Fitnessindeksi 2009 oli 98 pistettä ja nyt 102 pistettä. Eli pientä kehitystä tässä ajassa on tullut, jos mittauksia on uskominen niin noin kolme kiloa lihasta. Eihän tuo tietysti täysin tarkka ole, mutta antaa osviittaa siitä missä mennään. Eipä siis tässä olla mitään kummosia tapahtunut moneen vuoteen, ehkäpä ihmiset aina näkevät sen tämän hetkisen kunnon, eivätkä oikein ymmärräkään miten kauan salia on tahkottu. Minullakin jo 17 vuotta kuntosalia takana, joten näin loppumetreillä tuntuu kaiken kehityksen olevan tosi hidasta.

Tässäpä vertailun vuoksi suunnilleen tuolta 2009 kieppeiltä kuvaa. Painoerohan on aika minimaalinen näiden välillä, mutta lihaserottuvuus, yksityiskohdat ja kireys taas aivan eri tasolla. Hauska nähdä kehitystä ja sen takia kannattaakin napsia aina kuvia talteen perusposeista.