Jukan kotisivut avattu ja paljon asiaa

5735 näyttökertaa

Olen ajatellut omien kotisivujen avaamista jo pitkään ja vihdoin sain projektin aikaiseksi. Penkkipunnerrus.fi voi nyt keskittyä enemmän vieraisiin ja omat jutut siirtyvät tänne! Tässä vähän sekalaista tapahtumavirtaa! 

Treeniasiaa ja Mikan treenivinkit olkapäille

Mikan kanssa tehtiin ennen hänen isoa kisaviikkoa vähän olkapäitä ja tsekattiin tekniikaa kuntoon. Tärkeä juttu, jonka Mika opetti minulle on riittävän intensiteetin ylläpitäminen olkapäitä pumppaillessa. Lähtökohtaisesti vältetään alkuun isojen painojen käyttämistä ja esimerkiksi pystypunnerruksessa, joka monelle on se kuningasliike, jätetään tyystin hevit painot pois.

Aloitimme supersarjoilla pystypunnerrus rinnalle melko vajaalla liikeradalla ja heti perään 5-7 kilon käsipainoilla deltsinostoja sivuille. Alkuun on tosiaan syytä puristella mahdollisimman kevyillä painoilla ja hallitusti, jotta saat likkeen kontrolloidustu juuri oikeaan kohdelihakseen. Sarjataukoja ei ole, vaan heti hypätään tekemään uutta sarjaa. Tämä jo itsessään pakottaa käyttämään kevyitä painoja, joten älä innostu latomaan sitä 60 kiloa tankoon!

Tee tätä 3-4 rundia, ehkä 12-15 toistoa pystypunnerrusta ja 10-15 toistoa vipareita. Välttämättä et tämän jälkeen enää tarvitse olkapääliikkeitä, vaan voit siirtyä vaikka käsitreeniin. Koska tuollainen treeni ei ole niin hermostoa ärsytttävä, voit hakata olkapäitä vaikka 3-4 kertaa viikossa!

Utti "Hulkki" Hietalan treenivinkit hauiksille

Törmäsin Mayorsilla alkuverryttelyiden aikana Uttiin ja yleensä kaveri stormaa ohitseni, mutta nyt päästiin juttelemaan pitkästä aikaa treenaamisesta. Täytyy heti alkuun sanoa, että Utti todella on elävä tietopankki mitä tulee erilaisten treenitekniikoiden ja "ongelmien ratkaisun" suhteen.

Kerroin Utille, että minulla on muutamia huonosti hermottavia lihasryhmiä, jotka ovat mm. hauis ja takareidet. Tähän Utti katsoi nopeasti treeniohjelmani läpi ja totesi, että vaihda jokaisessa treenissä, jossa on eristäviä apuliikkeitä, supistavat liikkeet alkuun. Huonosti hermottava lihasryhmä ei tykkää siitä, että lihas viedään raskailla painoilla ojennukseen asti, vaan mieluummin käytät fressin lihaksen kontrollin supistavaan osaan liikerataa.

Konkretisoimme tätä hieman ja sain vinkkinä, että hauistreenissä aloita maksimisupistusliikkeellä, eli olkavarsi täysin pystyssä, pään sivuilla, ja ota taljassa kevyillä painoilla hauispuristuksia.

Täytyy sanoa, että noin pieni juttu sai aikaan aivan eläimellisen kovan pumpin hauiksiin. Tein taljassa 20-30 kilolla 20 toiston sarjoja 5 rundia. Tämän jälkeen vaihdoin yhden käden kahvaan, menin polvilleni maahan ja puristelin heikompaa kättäni vielä 3-4 rundia. Jätin siis tietoisesti vasemman puolen tekemättä yhden käden liikkeessä, jotta oikea puoli saisi enemmän rasitusta. 

Lopuksi otin levytangon, ja nyt kun käsi on esiväsytetty ja pumppi on karmiva, niin hauiskääntöä voi tehdä todella minimaalisilla painoilla ja tuntui menevän perille. Seuraavana päivänä oli oikeastaan vuosiin hauiksen huippu domsseilla! Miten monta kertaa tämän saa onnistumaan, sitä en tiedä, mutta kokeilkaapa heikoissa lihasryhmissä ottaa alkuun 10 sarjaa pelkkää supistavaa osaa lihaksesta ja huomaatte merkittävän eron pumpissa! 

Mutsi vierailulla ja illanviettoa

Vanhempani muuttivat Ivaloon muutama vuosi sitten ja sain ilokseni äitini vierailemaan Helsingissä ensimmäistä kertaa! Tällaisina hetkinä on hyvä myös vähän kokkailla erikoisruokia ja päätin ostaa elämäni kalleinta lihaa Stockmannilta, nimittäin naudan sisäfilettä 63 euroa / kilo. 

Vaikkei uskoisi, niin tuollaisen lihan hinta kyllä näkyy, tuntuu ja maistuu! Pihvi on läpikotaisen murea, upean värinen, ei haise ja paistuu parissa minuutissa mediumiksi! Melkoiset jöötit vielä nuo pihvit olivat, joten syömistä näissä oli!

Vähän eliittimeininkiä oli, sillä pippuripihvit kun tein, niin "flambeerasin" myös pihvit, joka voi olla melko hazardia hommaa jos lieskat innostuvat siirtymään kulmakarvoihin. Onneksi näin ei käynyt. Sairaan herkullista settiä tuli!

"Ne viini-illat"!

Nyyssölä Bros kävi sushilla! Mun käsi näyttää niin kauan isolta, kunnes Mikan käsi osuu samaan kuvaan.

The Martian

Kävästiin katsomassa myös Matt Damonin uusi leffa The Martian (Yksin Marsissa) 2015. Ridley Scottin ohjaama elokuva oli selvä pesäero aikaisempaan sci-fi -rainaan, Prometheukseen, joka oli mielestäni pettymys kaikin puolin. Tämä Mars-aiheinen elokuva ei sanonut minulle aluperin mitään, joten odotuksen olivat nolla. Sen verran kuitenkin katselin arvosteluja ja IMDb:n pisteitä, että vakuutuin leffan premissistä. 

 

Juoni kaikessa yksinkertaisuudessaan on juurikin Marssiin yksin jääneestä NASA-astronautista, joka joutuu selviytymään ankarassa ympäristössä useita kuukausia. Vaikka leffa voi tuntua tylsältä, niin käsikirjoitus, näyttely ja ohjaus on huippuluokkaa.

Leffassa on sekä huumoria että toimintaa, joten varsin hyvin se pitää otteessaan koko 2,5 tuntia! Ehkä olisin sheivannut puoli tuntia pois leffan kestosta ja jättänyt tiettyjen hahmojen kehityksen pienemmälle roolille ja keskittynyt vielä enemmän huikean Marsin esittämiseen. 

Mattin paras roolisuoritus tähän mennessä, sillä hieman kaverilla ollut tylsiä ja mitäänsanomattomia rooleja viime aikoina. 

Marssi on mallinnettu niin hienosti, että uskonpa tämän olevan realistisin kuvaus vieraan planeetan kamarasta, mitä olemme leffoissa nähneet. 

Annan leffalle vahvan kasin kymmenestä! 

Jatketaan!

Tästä siis alkaa oman blogini elämä. Arkistossa on paljon hyvää matskua, jonka kirjoitin vuosien mittaan Penkkisaitille. Kannattaa tsekata läpi nekin!

Muistakaa kommentoida ja heittää kysymyksiä minulle blogin alle. Kertokaa mm. mistä aiheista haluaisitte kuulla lisää!

Älkää pelätkö Disqus-työkalun rekisteröintipakkoa, sen voi ohittaa, kunhan vain ensin klikkaa "Nimi" -kenttää, jonka jälkeen tulee näkyviin "I rather post as quest / Kommentoin mieluummin vieraana", joten tunnusta ette tarvitse kommentoidaksenne! Toki jos reggaatte, niin saatte ilmoituksia jos tulee vastauksia jne.

Happy reading!

- Jukka

Update 13:15:

Jouni Lehtonen julkaisu juuri upean making of -videon Mikan Wolverine-kuvauksista. Check it out!