Ari Kokkosen kanssa jalkatreenit

4657 näyttökertaa

Kävästiin tuossa Tampereella ja otettiin treenit Ari "Godzilla" Kokkosen kanssa! Niistä lisää seuraavaksi! 

On pitänyt jo jonkin aikaa käydä Tampereella tarkistamassa WFC:n sali ja samalla ottaa yhteistreenit Arin kanssa. Tarkoituksena oli vähän rupatella ja pumppailla jotain "hauista", mutta perkule soikoon, siitähän äityi ihan kokonainen jalkatreeni. Molemmat äkkäsi nopeasti toisista pienen kilpailuvietin, niin eihän siinä periksi annettu. Täytyypä sanoa, että enpä olisi uskonut 15 vuotta sitten treenaavani IFBB Pron kanssa jalkatreenejä!

Tässäpä vähän mitä tehtiin:

Ari Kokkosen takareisipainotteinen jalkatreeni:

- Alkuun 5*20 reidenojennus nousuilla
- Jalkaprässi 5*20 vähän isommilla painoilla ja vikassa sarjassa molemmat nokitti 30:n toistoon!
- Lopuksi reidenkoukistus maaten, sama 5*20 toistoa, mutta taas nokitimme ja vikasta sarjasta tuli kolmen setin pudotus. 8 toistoa heveillä, pudotus keskiraskaaseen 8 toistoa ja loppuun kevyillä painoilla puristuksia kahden sekunnin kestävällä positiivisella ja negatiivisella vaiheella.

Ari sanoi, että takareidet kramppaili sarjojen välillä, eli melkosen yksinkertaisella korkean intensiteetin ja "volyymin" kombinaatiolla saatiin hupitreenistä ihan saakelin tiukka taka-akselin treeni!

Eli se mitä tuosta ainakin itse opin, että ihan alussa hapotettiin etureidet kunnolla. Ari nimittäin pisti ihan kunnon painot reidenojennuksiin, niin että todella sai vääntää viimeiset toistot.

Tuollainen ottaa ihan alkuun "löysät" pois treenistä ja saa ankaran pumpin reisiin. Kun etureidet ovat ihan täynnä verta, niin takareisikin venyy ja paukkuu, joten prässin kun teki takareisipainotteisesti, tuntui se osuvan heti sinne minne pitikin.

Koukistuksissa tärkeää oli löytää puristus takareisille. Ari tykkää pitää jalkaterät jännityksessä ja opettaa kuulemma kaikkia pitämään jalkoja niin. Itse pidän aluksi nilkan löysänä ja jännitän sen vasta kun viimeisiä toistoja haetaan. Makuasia tuokin!

Taukoja ei sarjojen välillä ollut kuin sen mitä toinen hypähteli vieressä ja sitten omaa sarjaa vääntämään. Koittakaa siis samaa treeniä ja pitäkää intensiteetti yllä! Tuohon treeniin ei mene kuin reilu puoli tuntia.