Dieettihackit eli elämää helpottavat kikat dieetille

11561 näyttökertaa

Tulipa mieleen tällainen pikapostaus kaikille dieettaajille. Tee näillä pikkuvinkeillä elämästä helpompaa!

Minä olen laiska. Kyllä. Vihaan siivota, tehdä ruokaa ja valmistella asioita varsinkin väsyneenä. Tästä syystä olen rakentanut dieettini ympärille nipun elämää helpottavia "häckejä", joilla raatamisesta tulee ehkä piirun verran helpompaa. 

1. Punnitse ruoat kypsänä

Mitä? Ei ruokaa punnita kypsänä! Jos ruokavaliossasi lukee esim. 180 grammaa kanaa, niin teeppä näin. Punnitse kyseinen määrä raakapainona ja paista vain se määrä. Punnitse se määrä uudestaan (siitä tulee noin 135g). Nyt paista isompi satsi kanaa kerralla ja voit säilöä useaa isoa purkkia kanaa jääkaapissa ja aina punnita kypsäpainon annostasi varten! Sama pätee riisiin. 100 grammaa raakapainona riisiä keittyy noin 250 grammaksi kypsänä. Helppoa!

2. Valmistele aamupala jo illalla

Minä olen väsynyt aamusta. Piste. Laahustan keittiöön ja haen aamupalan ja jumitan puurokipon edessä 45 minuuttia. Jos haluat optimoida aamusi, niin mittaa kaurahiutaleet jo illalla kippoon ja lataa kahvinkeitin valmiiksi. Aamusta kun heräät, mene ensin keittiöön, iske puuro mikroon veden kera ja kahvinkeitin päälle. Vessareissun jälkeen aamupalasi on valmis!

3. Varastoi osaa ruoasta työpaikan jääkaapissa

Tämä nyt on itsestään selvyys, mutta osta töihin rahkat, banaanit, pähkinät, öljyt ja vaikka avocadot. Näin ei tarvitse kantaa töihin kuin pari kippoa ruokaa!

4. Osta vapaapäivänä ruoat ja preppaa ne

Vaikka kuinka vapaapäivänä salilta ja töistä tekisi mieli heittäytyä sohvalle ja pysyä siinä, niin käy kuitenkin kaupassa ja osta roppakaupalla raaka-aineita. Preppaa etukäteen ainakin kolmen päivän ruoat esim. sunnuntaina. Kun maannataivitutus koittaa aamulla ja töissä, niin ajatus siitä että sentään kaupassa ei tarvitse käydä ja ruoka on valmista, tulee nostamaan hymyn suupieliisi!

5.  Tee mieluummin heti kuin myöhemmin

Kaikessa mikä liittyy dieettiin, on riskinä aina totaalinen hanskat tiskiin -reaktio. Tästä syystä tee asiat mieluummin heti, eikä pienen odottelun jälkeen. Viitttaan tässä vaikka treenikassin ja pre/intrajuomien sekä seuraavan päivän safkojen kasaamiseen. Kun tulet töistä tai salilta kotiin, niin valmistele samantien kaikki seuraavan päivän kantamukset. Sen jälkeen kokoa iltasafka ja mene rauhassa istuskelemaan sohvalle tai tietsikalle. Perustelen tätä sillä, että kun olet saanut kaiken valmiiksi, niin mieli antaa hieman periksi stressistä. Ihminen tietää alitajuisesti, että asioita on odottamassa, kuten vaikka ruoat, sähköpostit, pyykit tai muut. Jos ryhdyt heti toimeen, väsyneenäkin, niin saat paljon enemmän stressitöntä aikaa kropallesi ja se edesauttaa dieetissä valtavasti! Mitä alhaisempi stressitaso, sitä paremmin dieetti yleensä menee!

Näillä pikavinkeillä kohti uutta dieettiviikkoa! 

- Jukka

Mitä dieettivinkkejä tai muuten vain elämää helpottavia kikkoja teillä on käytössä? Kommentoikaa alla!

Älkää pelätkö kommentointityökalu Disqusin rekisteröintipakkoa, sen voi ohittaa, kunhan vain ensin klikkaa "Nimi" -kenttää, jonka jälkeen tulee näkyviin "I rather post as quest / Kommentoin mieluummin vieraana", joten tunnusta ette tarvitse kommentoidaksenne! Toki jos reggaatte, niin saatte ilmoituksia jos tulee vastauksia jne.