Captain America: Civil War -arvostelu

3507 näyttökertaa

Mitä olemmekaan valmiita urhaamaan vapaudestamme valita? Onko Kostajat viimeisellä matkallaan? Vapaus, verikosto ja sota!

The Avengers eli Kostajat on synnyttänyt todellisen nipun elokuvia, mutta yksi seisoo järkähtämättömänä ylitse muiden ja se on Kapteeni Amerikka! Ensimmäisestä leffasta on tultu pitkälle ja Kapu on löytänyt todella paikkansa supersankarileffojen joukossa.

Kapteeni American elokuvat ovat aina astetta synkempiä ja vakavampia kuin sisarelokuvansa, mutta tällä kertaa tunnelma on erittäin tumma!

“This job is trying to save as many people as we can. Not all of them."

- Captain America

Batman vs. Superman aloitti tutkimaan teemaa, jossa supersankarit olisivat vastuussa teoistaan. Sama teema jatkuu Captain America: Civil Warissa, jossa maailman valtiot vaativat Avengersien päitä vadille tai suostumaan yhteistyöhän. Liian monta sivullista on kuollut supersankarien käsiin. Sille on tultava loppu!

Tiimin kesken ei kuitenkaan olla täysin samaa mieltä siitä mitä "yhteistyö" tarkoittaa. Ironman Tony Stark tietää aseiden voiman ja on valmis sopimukseen, mutta Captain America ei. Jännitteet kasvavat ja hitusen ristiriitaa ja meillä on leffan juoni valmiina! 

Vaikka elokuvan premissi on trailereista kaikille hyvin selvä, jopa uusia hahmoja myöden, antaa leffa silti katsojalle viihdyttävän 2,5 tuntisen. Tällä kertaa Age of Ultroninsta poiketen, tiimiä ei tykitetä ruudulle sekavalla tavalla, vaan Kapu saa ansaitsemansa huomion.

Selvä hommahan se on, että joko Ironman tai Kapu kuuluu olla pääroolissa ja nyt se onnistui paremmin kuin aikaisemmin. 

Oikeastaan Civil War on leffa, jollainen Age of Ultron olisi pitänyt olla. Selkeä juoni, päähamot saavat enemmän ruutuaikaa ja paremmat taistelukohtaukset. Voi veljet ne taistelukohtaukset!

Koreografia, intensiteetti ja tunnelma oli tässä leffassa aivan huipussaan. Jokaisen taistelukohtauksen piti tapahtua. Tarkoitan tällä sitä, että taistelu ei ollut vain pelkkää täytettä, vaan osa tarinankerrontaa.

Hand-to-hand -taistelua, supervoimia, aivan uusia hulluja voimia, ketteryyttä ja mystistä voimaa. Jokainen hamo pääsi näyttämään omat kykynsä, mutta uudella tavalla. 

Ohjaajat Russon-veljekset ovat nostaneet panokset jälleen kerran ja kohtausten dynaamisuus ja silkka voima huokuu joka tilanteessa. Leffassa grande finale, 20 minuutin taistelukohtaus, arvatenkin tiimin kesken on suoraan sanottu käsittämättömän hieno.

Vaikka kyseessä ei olekaan Hulk ja Thor paiskomassa maankappaleita, niin silti tämä on helposti parhaimpia ellei paras toiminta-Marvel koskaan.  

Näyttelijöistä Kapu ja Ironman vetävät vahvan suorituksen. Jälleen kerran korostan Kapteeni American suorastaan stoalaista hahmoa, joka tuntuu vetoavan minuun. Ironman on kasvanut aikuiseksi ja käsittelee asioita aivan eri tavalla kuin ennen. Hahmoa on kehitetty aivan huikeasti sitten ensimmäisen Ironmanin, mutta silti tässäkin leffassa löydettiin Rautamiehestä uusia piirteitä. 

Muut hahmot löysivät paikkansa ja kyllähän se oli jonkinlainen osavoitto saada Spider-Man VIHDOIN Marvel Studioisin elokuviin. Castaus, hahmot ja heidän käyttö oli onnistunutta läpi leffan.  

Pitkä leffa, mutta aika kului kuin siivillä. Pitäisi pikku hiljaa alkaa säästämään minun kehujani, koska oikeasti tämän leffajatkumon loppussa vaani Thanos: Infinity Wars part I ja II, jossa Ikuisuuskivet saatetaan yhteen. 

Se tulee olemaan jotain eeppistä!

Arvosana 4.5/5
Mene katsomaan! Marvel-fanina et tule pettymään. Vaikka Kapu ei olisi edes suosikkihahmosi, niin tämä on Avengers-elokuva henkeen ja vereen!

"To challenge the humans, would be to court death".