Dieettiviikko 9 - Kestääkö pää ja kroppa?

6392 näyttökertaa

Kahdeksan viikkoa takana kurinalaista syömistä, aerobista ja treeniä. Miten kroppa ja pää jaksaa tällaista?

Sanotaan, että dieetti ei ole oikea dieetti, jossei se vähän vituta, väsytä tai satu. En oikein uskonut tuohon väittämään, mutta enpäs koskaan ole ollutkaan ihan oikealla dieetillä.

Nyt kun kahdeksan viikkoa on takana ja kaloreita on tiputettu ensimmäistä kertaa, niin voin sanoa, että kyllähän tämä alkaa olemaan raskasta.

Dieetillä on pakko mennä epämukavuusalueelle

Kalorit on pidetty melko korkealla tähän asti. PT Jari Leskinen sanoi jopa, että isot äijätkään ei vedä noin paljon hiilaria dieetillä mitä sinä, joten nyt oli aika leikata siitä.

Mielenkiintoista oli miten herkkä kroppa on muutoksille. Jätimme pois lepopäiviltä toisen riisiannoksen ja laskimme treenipäivän riisejä hieman kokonaisuudessaan. Tähän päälle vielä neljäs aerobinen viikolle.

Tuo miniatyyrimäisen pieni muutos ei tuntuisi normaalissa plussadieetissä oikeastaan missään, mutta kun kroppa on totutettu kuluttamaan juuri tietyn määrän energiaa, niin tuo muutos jysäytti sellaiset näläntunteet vatsaan, että itku meinaa tulla. Ja kalorit ovat yhä "korkealla". 

Seuraa muutoksia

Päättelin nälän tunteen ja sen "kuopan vatsassa" olevan itseasiassa hyvä merkki – aineenvaihdunta toimii ja kroppa reagoi välittömästi muutoksiin. Pahempi olisi, jos kroppa reagoisi hitaasti tai ei ollenkaan, koska silloin voisi kuvitella kehon olevan jo säästöliekillä tai muuten vain sekaisin. 

Treeneistäkin saat vihiä onko kaikki kunnossa. Jos treenit eivät suju ollenkaan ja salilla on täysin vetämätön olo, niin silloin on ehdottomasti tankkauksen paikka. 

Tankkaile usein

Pidin itse nyt toisen tankkauksen lauantaina (28.5) ja tällä kertaa iskin niin paljon hiilaria pöytään, kuin suinkin pystyin syömään. Utti Hietala totesi videollaan kunnon (5:00) "mättöpäivän" olevan oleellinen osa aineenvaihdunnan kannalta ja dieetin etenemiseen vaadittava tekijä.

Aloitin jo perjantaina illalla (ai että se tunne, kun pääsi masu täynnä nukkumaan) syömisen ja alas meni suunnilleen seuraavat ruoat: 2 isoa bataattia, 100g puuroa, ~150g riisiä, 200g marjoja, 1 valkosipulipatonki, 5 karjalanpiirakkaa, 2 donitsia, 2 muffinsia, 3 Gifflar pussia, 4 pandalakrisipätkää, puolikas lakritsikarkkipussi, pari tölkkiä sokerilimua ja vähän jäätelö.

En nyt ihan varma menikö tuossa enempää kuin aikaiemmin, mutta enempää en olisi pystynyt edes syömään.

Armoton pumppi

Tänään sunnuntaina (29.5) oli hauis- ja ojentajatreeni ja olihan se pumppi aivan mieletön. Ensimmäisen sarjan jälkeen hauikset meinasi räjähtää. Tankkaus nosti painoa peräti 5 kiloa, josta sitten pari kiloa lähti heti vessareissujen jälkeen pois. Nyt on mielenkiintoista nähdä miten kroppa kuivaa ensi viikon aikana, kun vielä on alhaisemmat kalorit ja lisäaerobinen.

Toivon kyllä, että jaksan liidellä näillä kaloreilla ensi viikon, jolloin on jälleen lauantaina tankkaus. 

Näissä kesäkuntoon-dieeteissä on kuitenkin se hauska puoli, että voi huoletta testaa miten kroppa toimii kaikkeen tähän, eikä ole pelkoa kisamenestyksestä. Näillä pienillä kokeilla rakennan itselleni varmuutta mahdollisiin koitoksiin, kun pystyn ainakin hieman ennakoimaan mikä toimii ja mikä ei.

Kovempaa kuntoa kohti! 

Satku liikku kyllä hiilarin voimalla, kuin ei olisi dieetistä tietoakaan :D