10 000 kcal TANKKAUSPÄIVÄ

18471 näyttökertaa

Ohjeet, ruoat, määrät miten saada 10 000 kilokaloria PÄÄOSIN HIILIHYDRAATEISTA alas kurkusta 24 tunnissa.

Tänä kolmantena tankkauspäivänä oli ajatus syödä enemmän kuin aiempina kertoina. Ensimmäisellä tankkauksella meni 6000 kcaloria, sen jälkeen jossain 7000 paikkeilla ja nyt rikottiin se 10 000 kcal!

Miksi lähteä tähän järjettömään syöntikisaan? Koska dieetillä kropan ollessa tyhjä, suuret määrät energiaa herättää sammuneen aineenvaihdunnan ajamalla glykokeeniä energiavarastoihin ja nostamalla leptiinitasoja.  

Lainatakseni Scott Abelia:

How can insanely huge cheat days be good for your physique?

First off, you can’t get fat in a day. It’s just not possible.

Secondly, before you begin having regular large energy spikes and cheat meals, you put your body into “supercompensation mode.” This means you are glycogen-depleted and low on leptin.

The cheat days are exactly what your body needs, and when you do it right you don’t gain any fat — instead, you replenish your energy and spike your metabolism and your fat-burning.

Uskon itse aivan päättömän cheatti-päivän sijasta enemmän hiilaritankkaukseen, jossa vältellään rasvaa ja proteiinia. Tämän seuraksena ainakaan itselläni ei mene vatsa niin tukkoon ja olo ei ole aivan hirveä. 

Dieettiviikon no. 9 tankkaussuunnitelma

Viime kerralla tankkaus käynnisti tosiaan aineenvaihduntani lievästä "tasanteesta", jossa oltiin oltu viikon verran. Selvästi myös stressin lieventymisellä on ollut osatekijänsä, mutta kroppa myös tyhjeni tälle viikolle aivan hirveää vauhtia. Loppuviikosta painokin kävi matalimmissa lukemissa koko dieetillä ja toki myös alle viime tankkauksen lähtöpainon. 

Tästä innostuneena päätin kokeilla överipäivää. Aiemman hiilaripostaukseni perusteella hyvä käytäntö on syödä jossain kilon paikkeilla hiilaria, mutta nyt mentiin aivan ääripäähän, eli yli 1700g hiilihydraattia.  Tämä tekee näillä ruoka-aineilla juurikin sen 10 000 kcal.

Ensimmäiset ateriat

Aloitin ensimmäiset ateriat viikon viimeisenä arkipäivänä, eli perjantaina. Olin oikein odottanut sitä hetkeä. Syö kaikki päivän muut ruoat ja kun kello lähentelee keskiyötä tai myöhäistä iltaa, niin anna palaa! 

Itse söin "herkkuja", eli lähinnä itselleen maittavia juttuja. Uni tulikin varsin hyvin vaikka tankkasin 2500 kcaloria iltaan.

Seuraava aamu

Aloita seuraava päivä niin aikaisin kuin mahdollista. Kevyt aamulenkki toimii myös, niin herätät suoliston mikäli aikaisemman päivän herkut olivat jämähtäneet paikoilleen.

Syö normaalisti aamuruoat, puurot, riisipuurot, leivät, mutta ota kaikkea vain isompi määrä. Älä syö aivan herkuksi luokiteltavaa heti uutena päivänä.

Seuraavat ateriat

Pidä taukoa syömisestä, eli vaikka nälkä tulisikin nopeasti, niin odota hetken aikaa ja tankkaa vettä sinä aikana. Sen jälkeen jatka "hyviin" hiilarlähteisiin, ei pullapitkoihin. Itse söin bataattia suolan kera sekä kyytipohjaksi patonkia.

Iltapäivä

Iltapäivällä pitäisi olla pikku hiljaa 5000 - 6000 kcaloria kasassa ml. aiemman päivän herkut. Viimeiset ns. lämpimät ateriat on kuta kuinkin syöty. Sitten voit siirtyä kahvitteluun ja pullitteluun. 

Itse söin kokonaisen pullapitkon kahvien kera. 

Ilta

Illalla voit koittaa syödä riisiä, karjalanpiirakoita, bataattia, mutta itselläni ei pullapitkojen ja Gifflareiden jälkeen aivan hirveästi maistu muu kuin oikein sokerinen ruoka. Sen takia söin loppuillan karkkia ja kanelipullia. 

Tässä vaiheessa alkaa varmasti kaikilla tökkiä ja niin teki minullakin. Silloin kannattaa katsoa kelloa ja vähän antaa taukoa kropalle ja sitten avata se viimeinen herkkupussi.

Lopputulokset

Kroppa ei mennyt aivan niin tukkoon mitä pelkäsin. Vatsa on hieman pinkeä, muttei mitenkään sairaaloisen pullea. Join vettä yli 4 litraa ja pidin reiluja taukoja aterioiden välissä.

Päikkärit otin, joka selvästi jeesasi vatsan palautumisessa, mutta aivan varmasti tällaisen ruokamäärän syöminen vaatii totuttelua. Luulen, että tämän ollessa kolmas kerta, niin pystyin näinkin helposti syömään sen 10 000 kcaloria. 

Varmasti myös dieetin tuoma tyhjyys ja suoranainen nälkä auttoi tässä projektissa!

Mielenkiintoista jälleen nähdä mitä ensi viikolla tapahtuu kunnon suhteen!