Ihmiset, jotka eivät halua muuttua

6102 näyttökertaa

Pohdintaa siitä tyypistä, joka tekee asiat aina samalla tavalla, eikä ikinä muutu! Mistä se johtuu?

Varmasti moni meistä on kohdannut ihmisiä, jotka nostattavat kulmakarvoja toiminnallaan. 

Mistä se johtuu, että niin moni heistä ei millään muutu, vaan aina jatkavat samalla tavalla asioiden tekemistä palautteesta huolimatta?

Voisiko olla niin, että kun olet jossain omasta mielestäsi ykkönen, et enää koe tarvetta uusiutua?

Laajennetaanpa "johtaja" koskemaan ketä tahansa ihmistä, joka on jollain tapaa "suvereenissa" asemassa (työpaikalla, omistajana, parisuhteen toisena osapuolena, urheilijana, kaverina jne.) ja on omasta mielestään ykkönen siinä mitä tekee, mutta saa osakseen kritiikkiä muilta.

Tällainen henkilö ei koe mitään tarvetta muuttaa käyttäytymistään, eikä osaa ottaa palautetta vastaan, varsinkaan kritiikkiä. Tällainen henkilö ei myöskään osaa haastaa itseään, koska ei koe siihen olevan mitään tarvetta. 

Olen tavannut viime aikoina äärettömän luovia ihmisiä, jotka koko ajan puhuvat itsensä haastamisesta ja epämukavuusalueelle menemisestä. Heidän toiminnastaan huokuu positiivisuus ja todellinen halu löytää itsestään uusia puolia. 

Sitten on se toinen ryhmä, joka pitää itseään luovana, taitavana tai jopa parhaana kuitenkaan olematta sitä. Luovuutta kun ei ole tehdä asioita aina samalla tavalla, vain koska aiemmalla kerralla sillä reseptillä onnistuttiin.

Jos ei vasaralla, niin lekalla

Myöskin fitneksessä tuntuu siltä, että moni tarpoo tervassa, jossa harmitellaan omaa kehittymättömyyttään, muttei kuitenkaan muuteta tapojaan palautteesta ja muiden ohjeista huolimatta.

...ihminen pahimmillaan sulkee korvansa kaikelta palautteelta ja kokee sen vihamielisenä hyökkäyksenä persoonaansa kohtaan.

Kehitystä ei ole tullut vuosiin, itseensä ei olla tyytyväisiä, mutta silti painetaan laput silmillä oman mielensä mukaan ja ollaan käytännössä sokeita sille mitä tehdään. Palautetta otetaan vastaan vain selkääntaputtelijoilta.

Tällainen ihminen pahimmillaan sulkee korvansa kaikelta muulta palautteelta ja kokee sen pelkkänä negatiivisena ja vihamielisenä hyökkäyksenä persoonaansa kohtaan.

Mitä voit tehdä haastaaksesi itseäsi?

Mieti asioita, josta olet unelmoinut pitkään tai et koskaan kuvitellut tai haluavasi tehdä ja tee se!

Oletko aina miettinyt matkustelua, mutta et ole saanut sitä aikaiseksi? Repäise ja buukkaa vaikka heti matka ulkomaille. Tai oletko miettinyt dieetin aloittamista, mutta aina se tuntuu vain niin hankalalta aloittaa? Aloita dieetti jo huomenna!

Mieti niitä asioita, jotka aiheuttavat sinulle suurinta pelkotilaa ja mene suin päin kohti! Älä jää pohtimaan mitä olisi pitänyt tehdä, vaan tee muutos mieluummin nyt eikä myöhemmin. Takaan, että tulet kiittämään itseäsi rohkeudesta hypätä tuntemattomaan!

Päätin itse lähteä syksyn kehonrakennuskisoihin ensimmäistä kertaa elämässäni, koska halusin haastaa itseäni menemällä epämukavuusalueelle!

Seuraa Jukan matkaa SM-kisoihin

IG: jukkanyyssola
SnapChat: Termis2
FB: Jukka Nyyssölä