Lihava ei uskalla salille

7621 näyttökertaa

Oletko epävarma itsestäsi ja et uskalla mennä salille? Älä ole! Lue tämä ja suuntaa salille jo huomenna kohti parempaa kuntoa!

Olemme Jari Leskisen kanssa toteuttaneet onnistuneesti nettivalmennuksia viimeisen vuoden ajan. Aina välillä kuitenkin saamme kyselyitä ihmisiltä, jotka pyytävät ohjelmaa, jota voi toteuttaa kotona. 

"Miksi?", kysymme ja vastauksena on erittäin harmittava juttu, eli pelko mennä kuntosalille.

Kaikilla, jotka eivät ole kuntosalille eksyneet koskaan, on tietty mielikuva kuntosalista, joka perustuu mediassa näkyviin ihmisiin, julkisuuden henkilöihin ja Instagramissa oleviin vähäpukeisiin ihmisiin.

Huonolla itsetunnolla varustettu ihminen kokee suurta tuskaa mennä esittelemään vartaloaan julkiselle paikalle, jossa kaikki parempikuntoiset arvostelevat. Pelkotila voi olla niin suuri, että jo pelkkä ajatus kuntosalille menemisestä saa pakokauhun aikaiseksi.

Nyt kerron salaisuuden, jota totuudeksikin voi sanoa:

"kukaan ei katso ylipainoista salilla arvostelevin silmin, vaan suurella arvostuksella, koska OLET PÄÄSSYT TÄNNE ASTI!" 

Tässä muutama pointti, jolla pääset yli pelosta mennä kuntosalille:

1. Kaikki ovat aloittaneet jostain. Kaikki ensimmäistä kertaa salilla olijat ovat joko pieniä, isoja, tietämättömiä tai aloittelijoita.

2. Normaalipainoiset, alipainoset, ylipainoiset ja lihaksikkaat kaikki ovat tervetulleita mille tahansa salille. Saleilla EI ole painorajaa!

3. Vastoin yleistä käsitystä, hyväkuntoiset ihmiset HALUAVAT auttaa ylipainoisia. He saavat suurta iloa siitä, että sinä olet tullut salille ja onnistut laihtumaan!

4. Sinun EI tarvitse tietää mitä teet salilla ennen kuin menet sinne. Saat apua heti kun pyydät niin salien henkilökunnalta, personal trainereilta kuin kanssatreenaajilta. Mene vain rohkeasti vetämään hihasta hymyn kera

5. Vain hyvin harvalla salilla on kehonrakentajia ja fitnesstyttöjä. Suurin osa saleilla käyvistä ihmisistä on täysin normaaleja liikkujia ja urheilijoita. Sovit aivan varmasti joukkoon! Kysy kaveriasi, joka painiskelee myös painon kanssa ja lähtekää yhdessä salille!

6. KAIKKI voivat laihtua, eikä se edes ole mikään salaisuus. Se vaatii vain pitkäjänteisyyttä ja uusien elämäntapojen oppimista.

7. Salillekaan EI ole pakko mennä heti. Voit aloittaa dieetin vaikka vain noudattamalla ruokavaliota. Jo pelkästään oikein syöminen aloittaa painonputoamisen, ja se tapahtuu vielä nopeasti! Tähän kun lisäät aerobisen, eli kävelylenkit 2-3 kertaa viikossa, niin voit saada kovia tuloksia pelkästään tällä!

8. Vaikkei se siltä aluksi tunnu, niin salia oppii rakastamaan. Opit nauttimaan siitä tunteesta, kun pääset paukuttelemaan painoja. Kaikessa urheilussa vapautuu mielihyvähormoneita, jotka auttavat sinua jaksamaan rankkojen kausien yli. Saatat alkaa odottamaan sitä työpäivän jälkeistä salihetkeä!

9. Sali on helpoimpia harrastuksia, jotka voit sovittaa kiireiseen aikatauluusi. Voit mennä salille aamusta, keskellä päivää tai vaikka hyvin myöhään. Jos sinua pelottaa aluksi muut kanssatreenaajat, mene vaikka ihan aamusta salille, jolloin siellä ei ole ruuhkaa!

10. Älä mieti miten nopeasti muutoksen pitää tapahtua. Olet tekemässä elämäntapamuutosta, joka seuraa sinua koko elämäsi. Jossain vaiheessa huomaat vain olevasi tyytyväinen kroppaasi, se tulee kuin varkain!

Tässäpä vähän motivaatiota kaikille teille, jotka eivät vielä ole päätyneet kuntosalin pariin. Toivottavasti tämä auttaa ja pääsette alkuun!

- Jukka